Najveća gužva na Starom Mostu je u subotu, a u Mepasu ponedjeljkom ili utorkom. Evo kako Google zna gdje se Mostarci šeću

Ako se u Mostaru subotom odlučite prošetati do Starog Mosta i subota je u 15 sati, velika je vjerojatnost da ćete tamo sresti mnoštvo ljudi.

Naime, prema podacima s Google-a, najviše ljudi se na Starom Mostu nalazi subotom poslijepodne.

Ili ako se pak zaputite u najveći tržni centar u Mostaru, Mepas Mall, velika je vjerojatnost da ćete ponedjeljkom ili utorkom oko podneva naići na veliku gužvu.

Mepas je najprometniji upravo ponedjeljkom ili utorkom oko podneva.

Tako tvrdi Google koji stalno prati podatke s naših mobitela i pretraga.

Danas nosimo telefon kamo god krenemo.

To nam može biti od pomoći u mnogim slučajevima jer nam omogućuje komunikaciju u bilo kojem trenutku s bilo kime. Međutim, činjenica da uvijek nosimo mobilni telefon u kombinaciji da većina nas koristi Google, omogućuje da se lokacija onih mjesta na kojima smo i gdje idemo bilježi na Googleovim serverima.

Upravo stoga Google zna kada je najveća gužva na Starom Mostu ili kada Mostarci najviše idu u Mepas Mall.

Ako na Googleu ukucate Stari tržni Mostar, ovaj internetski gigant će vam reći kako je najveća gužva subotom oko podneva ili pak utorkom oko 11 sati.

Očito su to popularna vremena kada Mostarci vole navratiti do „Starog tržnog“ i tamo popiti kavu.

Google sve ovo zna zahvaljujući lokacijskoj opciji koja, ako je uključena, konstantno bilježi podatke o tome gdje se nalazimo i otkud pretražujemo te podatke, a zahvaljujući tim podacima Google zna kada Mostarci najčešće idu prošetati do Starog Mosta ili idu u šoping u Mepas.

Ukucajte na Google bilo koji kafić u Mostaru pa ćete vidjeti kada je najveća gužva na tim mjestima.

Google navodi kako je ovo vrlo korisno.

„Uz uključenu Povijest lokacija možete primijetiti niz prednosti na različitim Googleovim proizvodima i uslugama, uključujući prilagođene karte, preporuke na temelju posjećenih mjesta, pomoć pri pronalaženju telefona, informacije o prometu u stvarnom vremenu dok putujete na posao i korisnije oglase“, navode u Googleu.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?