Jakirović: Ako Široki ima dobru atmosferu, mi imamo još bolju

Široki Brijeg i Zrinjski u nedjelju od 17:00 sati na Pecari igraju hercegovački derbi 16. kola Premijer lige BiH.

Dvoboj vodećih momčadi na ljestvici najavio je trener mostarske momčadi Sergej Jakirović koji se nada da će njegova momčad nakon šest godina odnijeti tri boda s Pecare.

Otkad sam ja tu nismo uspjeli postići ni pogodak. Jednom smo uzeli 0:0, imamo jedan poraz, jednu neriješeno. Imamo lijep motiv da pokušamo srušiti tradiciju što neće biti nimalo lako jer Široki Brijeg stvarno, kući pogotovo igra jako dobro. Vidio sam statistiku, sedam utakmica, 19 bodova, 10-2 gol razlika. Sve je jasno koliko je to zahtjevno i teško. Nema veze. Ja volim reći tradicija je tu da se ruši.

Pokušat ćemo, pogotovo što Zrinjski zadnjih šest godina nije tamo pobijedio. Nisam ni to znao. Probat ćemo se dobro prezentirati pred punim tribinama gdje će biti dosta naših navijača da prođe sve u jako lijepoj i ugodnoj atmosferi i na terenu da pokušamo biti bolji od jako dobrog Širokog, istaknuo je Jakirović.

Očekujem drugačiju utakmice nego prije par tjedana ovdje u Mostaru. Na Pecari to izgleda sve zbijeno zato što su tribine jako blizu, ali to stvara dodatni ambijent u kojem vjerujem da ćemo mi biti dobri jer smo navikli igrati u takvom ambijentu, kazao je, te dodao kako Zrinjski ide uvijek na pobjedu. Lagao bih kad bih rekao idemo ne izgubiti, ali pokušati sve da probamo srušiti tu neugodnu tradiciju.

Očito Pecara ne odgovara Zrinjskom, samo se tako može zaključiti. A i Široki je jako dobra momčad. Ono što smo i rekli prije sezone, ne daju im neke velike šanse, ali oni su drugi na ljestvici i najbliži naš suparnik, pretendent na Europu, kako god netko mislio, tu je Ivica Barbarić i radi jako dobar posao. Očito su našli dobru kemiju između igrača i stručnog stožera i to je tako. Kad se to zalaufa, to te drži, taj pozitivan niz.

Ako Široki ima dobru atmosferu, mi imamo još bolju. Ostaje žal za utakmicom protiv Tuzla Cityja jer smo imali dobrih šansi, ali tako utakmica završi i ja sam zadovoljan sa svim ostalim što smo prezentirali u toj utakmici, falio je samo gol. Očekujem agresivniji i hrabriji Široki, pa ćemo vidjeti kako ćemo mi uspjeti odgovoriti na to, zaključio je Jakirović, prenosi jabuka.tv.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?