Kukuljan Frleta i Furač završile nastup u Liverpoolu

Hrvatske gimnastičarke Nika Kukuljan Frleta i Petra Furač kvalifikacijskim nastupima završile su svoj nastup na 51. Svjetskom prvenstvu u Liverpoolu.

Obje su debitantice na SP-u, a Nika je sa 16 godina jedna od najmlađih natjecateljica ovdje. Na žalost zbog ozljede leđa, morala je otkazati nastup na dvovisinskim ručama i nema odrađen kompletan višeboj. Na preskoku je ocijenjena sa 11.666, na gredi je zbog pada dobila 9.566, dok je na tlu imala najbolji nastup i na kraju ocjenu 11.766.

– Startali smo s gredom i tamo mi je bila najveća trema, a to je uzrokovalo jedan pad. Sve u svemu, jako sam zadovoljna. Parter je bio jedan od boljih ove sezone i na ovako velikom natjecanju. Zadovoljna sam kako sam se držala s pritiskom. Sve ostalo je bilo dobro. Ovo je za mene iskustvo za pamćenje. Tužna sam samo što nisam potpuno zdrava i što nisam mogla odraditi ovdje i ruče. Ali, nemam si što zamjeriti, odradila sam najbolje što sam mogla u ovom trenutku i idemo sada zaliječiti leđa i pripremiti se još bolje za sljedeću sezonu, rekla je mlada gimnastičarka GK Rijeke Nika Kukuljan Frleta.

Petra Furač ovoga ljeta mislila je da će joj Europsko prvenstvo u Münchenu biti završetak karijere, međutim u njemu je izborila Liverpool, a današnji odrađen višeboj natjerao ju je da ipak prolongira sportsku mirovinu. Skupila je ukupno 44.066 bodova u višeboju danas. Na preskoku je ocijenjena sa 12.300, na dvovisinskim ručama 10.666, na gredi 10.100 te na tlu 11.000.

– Od jutra je bilo jako burno, imala sam preveliku tremu. Inače sam takva na natjecanjima, ali kad sam ušla u dvoranu, u glavi mi je bilo samo da napravim ono što moram, što sam trenirala i eto, tako je i bilo. Odradila sam cijeli višeboj, sve sam napravila, cijele vježbe… Uvijek može bolje, ali zadovoljna sam. Dobila sam ovdje jednu dodatnu motivaciju za nastaviti dalje trenirati, poručila je Petra Furač, gimnastičarka GK Sokol Karlovca, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?