Prošle godine izabran u prvoj rundi drafta, sad odlazi zbog trauma

San Antonio Spursi su u petak navečer iznenađujuće objavili da 19-godišnji razigravač Joshua Primo više nije njihov igrač te da s njim raskidaju postojeći ugovor.

– Nadamo se da će, na duge staze, ova odluka biti najbolje rješenje za našu organizaciju i za Joshuu, poručio je glavni operativac Spursa RC Buford u službenom priopćenju.

Potom je Primo u izjavi za ESPN otkrio zašto je došlo do naglog rastanka s klubom koji ga je prošle godine izabrao kao 12. na NBA draftu, nakon što je proveo samo jednu sezonu igrajući u NCAA ligi za sveučilište Alabama.

– Znam da su svi iznenađeni današnjom objavom. U potrazi sam za pomoći kako bih se mogao nositi s traumama koje sam pretrpio u prošlosti pa ću se sada moći više fokusirati na tretmane i svoje mentalno zdravlje. Nadam se da ću u budućnosti biti sposoban razgovarati o ovoj temi i da ću moći pomoći drugima koji se bore s istim problemima, poručio je 19-godišnji daroviti košarkaš.

Nakon što su Spursi tijekom listopada aktivirali njegovu treću godinu iz ugovora koji je potpisao kao novak, Primo je u San Antoniju trebao ostati do ljeta 2024.

Ove je sezone nastupio u četiri utakmice uz prosječan učinak od 7,0 koševa, 4,5 asistencija i 3,3 skoka, dok je u svojoj “rookie” sezoni u 50 nastupa imao prosjek od 5,8 koševa, 2,3 skoka i 1,6 asistencija, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?