Indijci u Međugorju, mons. Cavalli im govorio da pomažu bližnjima i više mole

Ovih dana u Međugorju borave svećenici i časne sestre iz Kerala u južnom dijelu Indije, a koji studiraju na Sveučilištu u Rimu.

U Međugorje su došli na tri dana kako bi, kako kažu, iskusili ovo mjesto molitve te se utekli Marijinu zagovoru.

Hodočašće je organizirala Marthoma Yogam (Zajednica kršćana sv. Tome), koja je udruga svećenika, redovnika i sjemeništaraca koji pripadaju Siro-Malabarskoj i Siro-Malankarskoj katoličkoj crkvi, a koji trenutno studiraju ili rade u Rimu.

U Međugorju su tako sudjelovali na večernjem molitveno-liturgijskom programu na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova, molili na Brdu ukazanja, kao i na Križevcu, a jučer su se u 15 sati ispred dvorane sv. Ivana Pavla II. susreli s mons. Aldom Cavallijem, apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje.

Mons. Cavalli im je govorio o važnosti Međugorja, o tome kako je Međugorje prije nekoliko desetljeća bilo malo i neznatno u očima ljudi, a kako je sada to mjesto ispunjeno milostima za sve one milijune hodočasnika koji dolaze ovdje. Također, govorio im je da više mole, da budu dobri primjeri te da pomažu bližnjemu u svakoj prilici.

Nakon toga mons. Cavalli je u dvorani sv. Ivana Pavla II. održao i katehezu, ne samo za njih nego i za ostale mnogobrojne hodočasnike koji su ovih dana u Međugorju.

U katehezi je, između ostaloga, govorio i o Mariji kao neznatnoj službenici Gospodnjoj koja je imala veliku bezuvjetnu vjeru u Božje djelovanje u svome životu.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?