Robert Seligman – vrhunski sportaš i poslovni čovjek

Na Svjetskom prvenstvu u Liverpoolu nije Robert Seligman. Ovaj osječki gimnastičar nada se da će biti na svjetskoj smotri sljedeće godine u Antwerpenu, to prvenstvo bit će kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Parizu. Osim sportske karijere Seligman uspješno razvija i onu poslovnu, obnašna važne dužnosti vezane uz sport u gradu Osijeku.

Godinu dana bio je prvi čovjek gradske uprave za sport, a sada je na čelu osječkih “Športskih objekata”. Opisuje to kao sladak izazov. Od svoje šeste godine Robert Seligman u različitim je dvoranama i na sportskim terenima. Sada je šef stodvoje ljudi.

– Svi se mi dičimo vrhunskim sportašima, našim objektima, organizacijama velikih događaja. Posla ima jako puno. Organizacija i reorganizacija sustava, govori Seligman.

Od hrvatskih gimastičara najviše je puta ušao u finala velikih svjetskih i europskih prvenstava. Seligmanovih vrhunskih nastupa i brojnih medalja svi se rado sjećaju.

Posebice onih koje je osvojio u svojem voljenom gradu. Novi poslovni angažman ne znači da se ovaj 36-godišnjak potpuno pozdravio sa sportskom karijerom. Trener itekako računa na njega.

– Još uvijek ima namjeru nastupati i u sljedećoj sezoni i pripremati se za Olimpijske igre, predstojeće u Parizu, ideje su i da će proći i kvalifikacije, kaže Vladimir Mađarević, trener.

Biti vrhunski sportaš i poslovni čovjek zapravo je veoma slično, kaže Seligman koji sada usklađuje poslovni, sportski i obiteljski život.

– Jako bitna je disciplina, jako je bitna organizacija, jako je bitno imati kratko ročne i dugoročne planove i jasne ciljeve. Tako da je to vrlo srodno, kaže Seligman.

– Naši razgovori o sportu često završavaju dugo u noć kad se riješimo ovih dnevnih tekućih poslova, kad u 10, 11 sati to je ono što mene uvjerava da ćemo dobre stvari na području grada Osijeka i županije napraviti, dodaje Ivan Kos, poslovni suradnik i prijatelj.

U predanosti radu još nisam upoznao sportaša kao Roberta Seligmana – kaže njegov trener.

Nakon preuzimanja dužnosti, dočekalo ga je i poskupljenje energenata te sve veći troškovi održavanja objekata.

Ja sam uvjeren da ćemo se mi izboriti sa ovom situacijom na tržištu. uvjeren sam da neće doći do zatvaranja bilo kojeg sportskog objekta. Mi upravljamo sa 12 športskih objekata, sa 17 javnih terena.”

Velik zalogaj za velikog sportaša. Oni oko njega uvjereni su da će biti i sposoban i motiviran menadžer.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?