Kanadski izbornik objavio popis za pripreme, otpao Kennedy

Izbornik kanadske nogometne reprezentacije, koja će na SP-u igrati u skupini s Hrvatskom, John Herdman objavio je popis igrača za pripremni kamp u Bahreinu tijekom kojeg će igrati i prijateljsku utakmicu s domaćinima, piše hrt.hr.

Budući da ove pripreme padaju izvan službenog FIFA-inog termina, u Bahrein putuju većinom igrači iz Major League Soccer. Bit će to posljednje okupljanje kanadske vrste prije nego što se reprezentacija preseli u Katar, a Herdman objavi konačan popis putnika na SP.

Momčadi imaju rok do 14. studenog objaviti popis igrača za Svjetsko prvenstvo, koji je ovoga puta proširen na 26 igrača. Herdman je poručio kako će popis objaviti što kasnije zbog zabrinutosti za ozljede.

Očekivalo se kako će na popisu biti branič njemačkog drugoligaša SSV Jahn Regensburga, Scott Kennedy (25). Međutim, Kennedy je u susretu protiv Hanse iz Rostocka pao na rame i definitivno ostao bez SP-a.

– Nitko nije predvidio što će se dogoditi Scottu. Mogao je pasti 10 puta, ozljeda bi se dogodila samo jednom. I dogodila se, kazao je kanadski izbornik.

– Za Scotta, nažalost, nema povratka. Bio je shrvan. On ima sjajan karakter, njegov izostanak bit će veliki gubitak za ovu skupinu, na terenu i izvan njega, dodao je.

Herdman je koristio 39 igrača tijekom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali za Katar će morati smanjiti listu.

– Imam 26 igrača na umu. Međutim, još postoji mogućnost za promjene. Morat ćemo donijeti neke stvarno teške odluke.

Herdman je primijetio da su prošla Svjetska prvenstva, na kojima je ograničenje popisa bilo 23, pokazala da se momčadi obično oslanjaju na jezgru od 16 ili 17 igrača.

– Tih 17 već imate na umu. Mislim da nije potreban raketni znanstvenik da bi se otkrilo tko su ti igrači, rekao je.

Kanada će tijekom ovih mini priprema igrati prijateljsku utakmicu protiv Bahreina 11. studenog u Manami, a 17. studenog protiv Japana u Dubaiju.

Na svom prvom Svjetskom prvenstvu od 1986. Kanada će 23. studenog igrati protiv Belgije, četiri dana poslije igrat će protiv Hrvatske, a 1. prosinca protiv Maroka.

Kanadski popis za kamp u Bahreinu

Vratari: Maxime Crepeau (Los Angeles FC), James Pantemis (Montreal), Dayne St. Clair (Minnesota United)

Braniči: Zachary Brault-Guillard (Montreal), Raheem Edwards (Los Angeles Galaxy), Doneil Henry (Toronto), Alistair Johnston (Montreal), Richie Laryea (Toronto), Lukas MacNaughton (Toronto), Kamal Miller (Montreal), Joel Waterman (Montreal)

Vezni: Mathieu Choiniere (Montreal), Liam Fraser (KMSK Deinze), Mark-Anthony Kaye (Toronto), Ismael Kone (Montreal), Jonathan Osorio (Toronto), Samuel Piette, (Montrea)

Napadači: Ayo Akinola (Toronto), Lucas Cavallini (Vancouver Whitecaps), Jayden Nelson (Toronto), Jacob Shaffe (Nashville SC).

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?