Mia Dimšić predstavila novi hit i najavila album na engleskom jeziku

Mia Dimšić zasjala je u jesenskom hitu “Sunce moje” koji su gledatelji mogli vidjeti u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, a uskoro u New York-u nastupa kao posebna gošća na Eurovizijskom Halloween partyu. No to nije sve, odlaskom u SAD promovirat će i svoj novi projekt – album na engleskom jeziku radnog naziva Monologue, piše hrt.hr.

– Ova pjesma prije svega ima metoforičko značenje o važnim osobama u našem životu, rekla je Dimšić dodajući da je pjesma nastala u suradnji sa starim provjerenim suradnicima.

Na Eurovozijskom partyju Mia će izvesti neke autorske stvari, među kojima i “Guilty pleasure” s Eurosonga.

Mia će u SAD-u promovirati novi album.

– Ideja o ovom nazivu došla je neki dan, nije još službeno. Monologue je jedna od pjesama koja mi je jako draga s tog albuma, zajedno s još devet pjesama na engleskom. Malo drugačija priča. Čim je drugi jezik, drugačije su i melodije, ali i dalje sam to ja. Jedva čekam ljudima predstaviti te pjesme, rekla je Mia.

Za dva dana putuje u Ameriku.

– Sad sam u onim ženskim tegobama pakiranja, kako se prilagoditi viševremenskim uvjetima. Osim New Yorka, posjetit ću Las Vegas i Los Angeles. Kad dođem tamo prije svega ću razmišljati o načinima kako da se povežem s ljudima u glazbenoj industriji, kako da promoviram pjesme novoj publici. Sad znam dosta ljudi, imam dosta kontakata i baš bi htjela ozbiljno priounuti, otkrila je mlada pjevačica.

U pripremi je i novi album na hrvatskom jeziku, a najavljuje ga upravo pjesmom “Sunce moje”. 

– Mislim da će na godinu, rade se nove pjesme, rekla je Mia.

Najavila je uskoro sedam-osam koncerata po Hrvatskoj. U podne će Puljani s Miom moći dočekati Novu godinu.

Mlada pjevačica otkrila je kako nastaju nove pjesme.

– Teško je naći mira za pisanje. Definitivno je teško kad je buka i puno svega, ali trudim se pronaći neki svoj ritam, tipa da si svaki dan odredim kad ću pisati. Nekad napišeš jednu rečenicu, nekad cijelu pjesmu, nekad frustrirano gledaš u papir jer ništa ne možeš, ali sve je to dio procesa. Mislim da je to isto kao i treniranje bilo kojeg mišića, čim neko vrijeme ne pišeš, imaš osjećaj da nisi više kreativan, da nećeš više nista napisati, kazala je Dimšić.

Kreativni proces stvaranja glazbe  priznaje Mia, kombinacija je inspiracije i discipline.

– Po cijele dane nešto zapisuješ, ali onda to treba uobličiti u pjesmu. Tada treba biti strpljiv i vrijedan. Nekad je kao na faksu pa ti se ne da učiti, moraš se natjerati, sjedneš, ali onaj osjećaj kad napišeš pjesmu – to je neopisivo.

Cijelo gostovanje pogledajte u nastavku:

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?