Čović pozdravio odluku Vijeća sigurnosti UN o produžetku misije EUFOR-a u BiH

Nakon što su žestoko kritizirali obraćanje veleposlanika Bosne i Hercegovine pri UN-u Svena Alkalaja tijekom sjednice Vijeća sigurnosti UN-a o BiH, Hrvatski narodni sabor (HNS) se oglasio još jednom pozdravljajući odluku VS UN o produženju misije EUFOR Althea.

Predsjednik HNS-a i lider HDZ BiH Dragan Čović kazao je kako ova odluka jača partnerstvo BiH i Europske unije.

“U ime Hrvatskog narodnog sabora, pozdravljam jednoglasno obnavljanje mandata misije EUFOR Althea u BiH na jučerašnjoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a. Ova operacija pruža sigurnost i stabilnost našoj zemlji, te čini partnerstvo između BiH i EU jačim”, poručio je Čović.

Podsjećamo, Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno je usvojilo Nacrt rezolucije u BiH, čime je produžen mandat EUFOR-a u BiH na još godinu.

U obraćanju tijekom sjednice, veleposlanik Alkalaj je, između ostalog, optužio visokog predstavnika da je nametanjem nedavnih odluka radio suprotno Ustavu BiH, a kazao je i kako susjedne zemlje, Srbija i Hrvatska žele intervenirati na politički sustave u BiH, te da narušavaju suverenitet BiH.

U erakciji na Alkalajevo obraćenje Hrvatski Narodni Sabor BiH istaknuo je da je on grubo zlorabio poziciju veleposlanika BiH u UN-u te da je istupio kao glasnogovornik najradikalnijih bošnjačkih elemenata.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?