AZ Alkmaar, Sivasspor i Slovan u osmini finala

Nizozemski AZ Alkmaar, turski Sivasspor i Slovan iz Bratislave osvajanjem prvih mjesta u svojim skupinama Konferencijske lige osigurali su plasman u osminu finala ovog natjecanja, dok će ukrajinski Dnjipro, belgijski Gent, rumunjski Cluj i švicarski Basel igrati u šesnaestini finala, piše hrt.hr.

AZ Alkamar je u izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini E pred svojim navijačima svladao Dnjipro sa 2-1 i tako osvojio prvo mjesto sa 15 bodova, dok su Ukrajinci ostali na drugom mjestu sa 10 bodova.

Sivasspor je u skupini G odigrao 1-1 na gostovanju kod praške Slavije, što je turskoj momčadi bilo dovoljno da sa 11 bodova osvoji prvo mjesto. Zahvaljujući minimalnoj domaćoj pobjedi od 1-0 protiv kosovskog Ballkanija, rumunjski Cluj je sa 10 bodova izborio plasman u nokaut fazu. U rumunjskom sastavu je cijelu utakmicu odigrao Karlo Muhar, a Lovro Cvek je ušao u 89. minuti.

Pobjedama od 2-1 na gostovanjima kod Žagirisa, odnosno Pjunika, nogometaši Slovana i Basela su do zadnjeg kola ostali u mrtvoj utrci za prvo mjesto. Na kraju je na stranu Slovaka presudio bolji omjer u međusobnim dvobojima pa su kao pobjednici skupine osigurali prolaz u osminu finala, a Švicarci će se uključiti od šesnaestine finala. Petar Mamić je za Žalgiris odigrao jedno poluvrijeme protiv Slovana.

U skupini F švedski Djurgarden je još jednom pobjedom, 1-0 protiv Shamrock Roversa, potvrdio prvo mjesto sa 16 od maksimalnih 18 bodova, a Gent je u zadnjem kolu s uvjerljivih 4-0 svladao Molde i potisnuo Norvežane s drugog mjesta pa će Belgijci dočekati proljeće u Konferencijskoj ligi.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?