Hrvatskim rukometašicama slijedi važna utakmica protiv Mađarske

Nakon poraza od Norveške, hrvatske rukometašice u nedjelju u 18.00 sati u ljubljanskoj dvorani Stožice očekuje susret 2. kola skupine A Europskog prvenstva protiv Mađarske.

Nakon poraza od Norveške i očekivane pobjede Mađarske nad Švicarskom, hrvatske rukometašice u nedjelju očekuje iznimno važna utakmica. Pobjednik tog susreta, vrlo vjerojatno prenosi dva boda u drugi krug.

Naša reprezentacija pružila je dobar otpor favoriziranom sastavu Norveške koji je aktualni svjetski i europski prvak. Bez obzira na brojne promjene u njihovom sastavu i oslabljenu Hrvatsku koja igra bez Ćamile MičijevićDejane MilosavljevićAne TurkJosipe Mamić i Katarine Pavlović, Norveška je još jednom pokazala klasu i ponovno istaknula kandidaturu za najviše postolje, piše hrt.hr.

Mađarska se pak, dosta namučila protiv borbene Švicarske. Do pobjede 33-28 stigla je u posljednjih desetak minuta kad su Švicarke napravile bezbroj tehničkih pogrešaka igrom sedam na šest i praznim vratima.

– U susretu protiv Norveške smo imale previše tehničkih pogrešaka, na tome smo izgubile. Međutim, pokazale smo da možemo, a sada nas očekuju važne utakmice. Mađarska je dosta mlađa ekipa, ali smatram da možemo igrati protiv njih. Vole brzi rukomet, kontre i polukontre. Najslabija im je obrana, obrambeno nisu na tako dobroj razini. Naša obrana je sigurno bolja, kazala je hrvatska vratarka Ivana Kapitanović.

– Imamo energiju, veselje, bodrimo se. To nas krasi, dodala je.

Mađarska je jedna od reprezentacija koja je bila na svim europskim prvenstvima. Do sada je osvojila četiri medalje. Europske prvakinje bile su 2000. godine, a tu su još i tri bronce 1998., 2004., 2012. U posljednjih šest godina promijenili su pet izbornika, tragajući za nekim tko ih može ponovno vratiti na pobjedničko postolje.

– Mađarska ima dobru ekipu, njihov forte je kontra i polukontra, a imaju i dobre golamane, kazala je Kristina Prkačin.

– Bit će to jedna od ključnih utakmica, a naš cilj je pobjeda, dodala je.

Sa 51 pobjedom na europskim prvenstvima do sada, Mađarska je treća zemlja po uspješnosti. Bolje su samo ekipe Norveške i Danske.

Hrvatska i Mađarska do sada su igrale šest puta na velikim natjecanjima. Svaka reprezentacija ima po tri pobjede. Posljednje mađarsko slavlje bilo je na EP-u u Francuskoj 2018 24-18, a naše u Danskoj prije dvije godine 24-22.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?