Šoštarić: Naljutio sam se na kraju, ali sad treba sve zaboraviti

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija je u prvom nastupu na Europskom prvenstvu odigrala odličnih 40-ak minuta, no na kraju je upisala poraz od Norveške 32:23 (16:14). 

– Odigrali smo odličnih 40-45 minuta. Nakon toga su pali neki osnovni principi discipline koje smo tražili, a tražili smo da napad bude duži i da bude širok. U nekim fazama su nam presjekli previše lopti prema pivotu. Žao mi je da takva razlika, jer je utakmica zbilja bila prava i mislim da smo se dostojno predstavili. Sad je osnovna stvar da je ovo “water under the bridge”, moramo zaboraviti sve i u ovom trenutku se moramo početi pripremati za Mađarsku, rekao je izbornik Nenad Šoštarić i nastavio:

– Možemo u nekim fazama igrati bolje, možemo napraviti obranu na istom principu, a u napadu biti uporni i dosljedni i ne iskakati iz disciplinskih principa. Naljutilo me na kraju da smo prebrzo završavali napad, a ja sam tražio dug napad. I to bez obzira što je sedam razlike, jer zašto se tih sedam ne bi pretvorilo u šest, a ovako smo gubitkom lopti to pretvorili u devet.

– Odlično smo igrale 40 minuta, uspjele smo parirati, vraćale smo se u obranu i nismo im dozvolile lake golove, ali na kraju smo pale, nismo mogle pratiti njihov ritam. Koristile su naše greške u napadu i zasluženo su na spobijedile. Znale smo da će biti teško, ali nismo se predale i idemo dalje. Odlično smo krenule i dugo držale pozitivan ritam. Dobro smo funkcionirale, ali pad koncentracije napravio je svoje, konstatirala je Stela Posavec.

– Mislim da smo se 40 minuta držale principa koje smo postavili pred utakmicu. Tad negdje smo upale u crnu rupu, napravile par tehničkih pogrešaka, nakon kojih su one zabile lake golove. Na kraju zasluženi poraz, iako se u prvih pola sata činilo da će biti izjednačena utakmica. Obrana i dalje mora biti naš forte, smatra Dora Kalaus.  

Sljedeći dvoboj, Hrvatska će igrati u nedjelju, 6. studenog 2022. godine, u 18 sati protiv Mađarske, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?