Dinamo lako do pobjede protiv Šibenika

U posljednjem susretu 16. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pred 4.500 gledatelja pobijedio Šibenik sa 3-0 ostvarivši 12. pobjedu ove sezone.

Hrvatski prvak je rutinski stigao do pobjede, a golove su zabili David Mina (11-ag), Josip Drmić (35) i Bruno Petković (70), piše hrt.hr.

Modri su ozbiljno i maksimalno motivirano ušli u susret i u već u 30. sekundi su mogli do prednosti. Opalio je Josip Drmić sa 25 metara i pogodio prečku. Nije se dugo moralo čekati na prvi gol. Bočkaj je u 11. minuti ubacio s lijeve strane, Petković je pucao glavom, Rogić obranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Mina pogodivši vlastitu mrežu.

Pet minuta kasnije Drmić je imao novu priliku, ali je ovoga puta njegov udrac obranio Lovre Rogić. Ipak, u 35. minuti Drmić je pogodio za 2-0. Bio je to njegov prvi gol u HNL-u nakon 2. kola i gostovanja u Koprivnici 23. srpnja.

Ivanušec je proigrao Petkovića na desnoj strani, a on je ubacio oštro u sredinu do Drmića koji je klizećim startom zabio za 2-0. Provjeravalo se moguće zaleđe asistenta Petkovića, no zaleđa nije bilo i pogodak je priznat.

U 50. minuti domaćin je bio korak do trećeg gola, ali je Dario Špikić loše pucao. Šibenik je mogao smanjiti u 67. minuti, Karlo Špeljak je izašao sam ispred Livakovića, ali je loše reagirao i Livaković je obranio njegov pokušaj.

Tri minute kasnije Dinamo je razriješio sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Oršić je ubacio prizemnu loptu s lijeve strane, Baturina je pustio loptu kroz noge do Petkovića koji je zabio svoj osmi gol ove sezone za konačnih 3-0.

U prvom nedjeljnom susretu Rijeka je na gostovanju pred 2.680 gledatelja pobijedila Varaždin sa 3-0, ostvarivši tek četvrtu pobjedu ove sezone. Golove za goste zabili su Matija Frigan (47), Lindon Selahi (85) i Alen Grgić (90+3). Varaždin je u posljednjim trenucima prvog dijela ostao s igračem manje nakon što je isključen Lamine Ba (45).

Na ljestvici vodi Dinamo sa 38 bodova, Hajduk je drugi sa četiri boda manje, ali i utakmicom više, dok Osijek na trećem mjestu ima 27 bodova. 

Standings provided Sofascore

Sastavi:

DINAMO: Livaković, Moharrami, Perić, Šutalo, Bočkaj, Ivanušec, Mišić, Špikić, Oršić, Petković, Drmić

ŠIBENIK: Rogić, Mesa, Matić, Perić, Matić, Haruki, Rom, Kreković, Mina, Špeljak, Vidović

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?