Bilić: Mi iz Dalmacije smo se nadali da će Hajduk biti kompetentniji

Nekadašnji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, a danas trener engleskog drugoligaša Watforda Slaven Bilić dao je veliki intervju za HRT. U drugom dijelu razgovora emitiranom u našoj emisiji Stadion Slaven je govorio o izgledima Hajduka u prvenstvu, reprezentaciji, Dominiku Livakoviću i problemu glavnog napadača, piše hrt.hr.

Dinamo je najbolji, ali Hajduk mora gledati sebe:

– Dinamo je najbolji, mi iz Dalmacije smo se nadali da će Hajduk biti kompetentniji nego što je bio lani. Dinamo igra kvalitetno, ako maknemo ovih zadnjih par, gdje se vidi umor, gdje se vidi mala zasićenost, ali to je moralo doći. Dinamo je odigrao prvenstvo Hrvatske rezultatski izvanredno. S tim je smanjio nade Hajduku. Najbolji je dosad, ali to još nije gotovo. Hajduk mora više gledati sebe i svoje utakmice. Ako ti napreduješ, onda će se ta razlika smanjiti.

Vatreni mogu daleko u Kataru, a za razliku od inače, sve je dobro: 

– Hrvatska može puno. Neki dan su me pitali Englezi to i ja sam im rekao da nas te velike nacije nikad ne ubrajaju u favorite. To je rezervirano za njih, međutim ne sjećam se kada je Hrvatska dočekivala jedno veliko natjecanje, uvijek euforija. uvijek je neko pumpanje. Međutim, sada su se plasirali na Svjetsko, pa si se plasirao u Ligu nacija na Final Four, toliko mladih igrača je izašlo, ne toliko, ali recimo par bitnih mladih igrača na pozicijama gdje nam je trebalo. Ovo drugo se zna, sredina terena kakva je. Ja uvijek za nju kažem, ne govorim da je ona najbolja na svijetu, ali po meni, niti jedna druga nije bolja od naše. Naprijed na krilima isto jako dobri. Vlašić je u Torinu na izuzetnim visinama što se tiče kvalitete, sve nekako štima, sve je dobro. 

Hrvatska može daleko, ali Livaković mora biti protagonist: 

– Atmosfera je sjajna, a sad ove dvije pozicije, golman i špica. To je ono, ako se vratimo na Ladića 98′, on se neće naljutiti, ali on nije bio jedan od najboljih vratara na svijetu, ali bio je jedan od najboljih vratara na Svjetskom. Sjetimo se obrana, svi mi pamtimo golove Davora, sjetimo se protiv Japana one obrane, protiv Njemačke, protiv Nizozemske. Pa Subašić sad u Rusiji i oni penali. Ako Livaković, koji je sada u odličnoj formi i branio je super i protiv Milana, on mora biti protagonist. 

O problemu napadača, Livaja se najviše ističe: 

– Špica, pod navodnike možda nijedan od njih nema ono sve, ali su različiti. Livaja je igrač, on je golgeter, on voli ići okolo, jer zna igrati, voli se izvući, zna strašno dodati loptu, zna vratiti protivnika deset metara dolje. Livaja daje centarforske golove, svaki centaršut koji se uputi Livaji u šesnaesterac, Livaja skače, Livaja gura. Kramarić ima svoju težinu koju mu nitko ne može oduzeti. On ima kvalitetu, iskustvo velikih utakmica, Budimir i Petković imaju svoje kvalitete. Stoperi? Neću ići u detalje, ali imamo iskustvo u Vidi i Lovrenu, koji igraju jako snažne lige u velikim klubovima. Imamo mlade igrače, Gvardiol, Erlić Šutalo, to je fenomenalno, ne za budućnost, već oni i sada igraju odlično. 

O Belgiji, Maroku i Kanadi: 

– Meni je Belgija u padu, Hazard više nije što je bio, Lukaku isto tako. Nema više Vertonghen i Alderweirelda, nema Kompanyja. Imaju neki novi sigurno, ali nije mi Belgija više to što je nekad bila.  Maroko je sigurno dobra ekipa, mijenjali su izbornika, nažalost po Vahu, sigurno je dobar, imaju par odličnih igrača. Ne igra nitko od njih u Maroku, to su sve igrači koji igraju u Italiji, Francuskoj i Engleskoj. Kanada ima zanimljivih igrača, oni imaju brzinu, Lille, Bayern, ali realno ovo je SP i teška je svaka utakmica, pa teško je meni u Championshipu, ali mi imamo znanje, kvalitetu, iskustvo, mladost, rutinu, na terenu i van njega. Vođeni smo odlično, poručio je za kraj Bilić, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?