Strahonja: Kazneni udarac za Hajduk ispravno je dosuđen

  • Hajduk je ušao čvrsto, agresivno. Sahiti je odigrao fantastičnu utakmicu, strašno je opasan, pohvalio je Tomislav Ivković u emisiji Stadion Hajdukova strijelca u derbiju u kojem su Splićani svladali Osijek 3:1 u susretu 16. kola SuperSport HNL-a.
    Trener Hajduka Mislav Karoglan nakon utakmice je rekao kako će Hajduk imati jako dobrog trenera u nastavku sezone. Znači li to da ostaje i nakon stanke?
  • Vjeruje u sebe i smatra se odličnim trenerom za Hajduk. Sve je mirniji i staloženiji. Igrači su ga prihvatili. U Hajduku su svjesni da trebaju pustiti trenera da radi svoj posao. Ali ne znam koja je razlika između Dambrauskasa i Karoglana. Njemu su zamjerali da ne igraju mladi igrači. U ovom trenutku Hajduk ima iskusnu momčad, a ne mladu. I moram pohvaliti golmana Sentića. To je velika budućnost, samo da bude zdrav, rekao je Ivković.

Pravdu je na Poljudu dijelio ciparski sudac Antoniou Menelaus.

  • Imao je kontrolu na utakmici, istaknuo je Marijo Strahonja.

Prokomentirao je Grgićevo povlačenje Žapera u kaznenom prostoru u prvom dijelu utakmice. Je li ciparski sudac trebao pokazati na penal za Osijek?

  • U duelu Grgića i Žapera nije bilo elemenata za kazneni udarac, sudac je bio u odličnoj poziciji. Obostrano povlačenje u 25. minuti. Ovakve situacije nisu za kazneni udarac ni za VAR intervenciju.

U 69. minuti nakon duela Barišića i Livaje ciparski je sudac, nakon VAR provjere, dosudio kazneni udarac za domaćine.

  • Kazneni udarac za Hajduk ispravno je dosuđen, to je prvenstveno odluka VAR sobe jer su oni jedino to mogli vidjeti. Svaka ruka koja se nalazi iznad ramena je kažnjiva. Obrambeni igrač čini prekršaj i podiže ruku, smatra Strahonja.
    Dvobojem na stadionu Maksimir zaključeno je aktualno kolo. Dinamo je pobijedio Šibenik 3:0.
  • Fantastična utakmica. Igralo se na polovici Šibenika, lopta je brzo išla. Bilo je svega. Dinamo je danas demonstrirao kako se nogomet igra: brzo, agresivno, bez obzira na to što je Šibenik bio desetkovan. Pobjeda im je došla u pravo vrijeme. Odigrali su profesionalno, karakterno, Šibenik koliko je mogao, istaknuo je Ivković.
    Rijeka je danas u Varaždinu slavila 3:0 i upisala četvrtu pobjedu ove sezone.
  • Varaždin je bio danas dobar, ali nije bio kakav je bio prije. Rijeka je ušla dobro u utakmicu, s visokim pritiskom. Ne znam zašto se napravio pritisak na trenera Cosmija. Zašto su treneri uvijek krivi, a ne i igrači. Na zadnjoj presici svu je koncentraciju prebacio na sebe da se priča o njemu, a ne igračima, smatra Ivković.

Sudac Duje Strukan je u 45. minuti dosudio slobodan udarac na rubu kaznenog prostora i pokazao crveni karton za igrača Varaždina Baa.

  • Meni je malo prestrogo, na samom kutu kaznenog prostora. Više mi je za žuti karton, rekao je Strahonja.

Za kraj je prokomentirao incident na utakmici između Istre 1961 i Gorice. Navijači Puljana bacili su petarde prema gostujućem vrataru Ivanu Baniću, a jedna je eksplodirala tik do njega i on je nakratko ostao ležati pred svojim golom.

  • Nezgodan situacija, dosta neočekivana. Sudac se dosta dobro snašao, to ne želimo gledati na terenima. Trebamo zaštiti igrače. Procijenio je da vratar može nastaviti utakmicu i donijeli su odluku da nastave. Mislim da je to bila dobra procjena, ali je i poslana poruka da ovakve incidente ne želimo gledati, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?