Sudačka komisija HNS-a oglasila se o spornim situacijama s Poljuda

Komisija nogometnih sudaca HNS-a objavila je sudačku analizu 16. kola SuperSport HNL-a, javlja hrt.hr.

Izdvojene su dvije situacije sa susreta Hajduka i Osijeka. Sudac je bio Cipranin Antoniou Menelaus.

U 25. minuti došlo je kontakta između braniča Hajduka i napadača Osijeka, a sudac je ispravno procijenio incident i nije dosudio kazneni udarac.

Kod jedanaesterca za Hajduk u 65. minuti sudac je donio ispravnu odluku nakon interevencije VAR-a.

Analizu prenosimo u cijelosti:

HAJDUK – OSIJEK

Sudac: Antoniou Menelaus. Pomoćni suci: Tziortzis Omiros i Giorgou Pavlos. VAR sudac: Kostas Rovrrtas.


25. minuta: Sudac utakmice ispravno je procijenio incident unutar kaznenog prostora Hajduka. Kontakt braniča Hajduka i napadača Osijeka kada obojica igrača međusobno koriste ruke da bi ostvarili dozvoljeni “fizički, nogometni kontakt” razmatranjima i duhom PNI-e ne smatra se prekršajem. Projekcija zamrznute slike koja ilustrira završno stanje cjelokupnog izazova nije relevantno razmatranje i dokaz postojanja prekršaja PNI-e dostatnog za dosuđivanje kaznenog udaraca. KNS HNS-a podsjeća VAR suce da u incidentima ovakve i slične prirode tijekom OFR pregleda snimke precizno slijede protokol te da su dužni ponuditi sucu utakmice cjelokupni izazov u realnoj brzini, a ne samo tzv. “frame” izolirane slike početka ili završetka incidenta.

65. minuta: Propust suca utakmice u interpretaciji Pravila XIV (kazneni udarac) razmatra se propuštenim incidentom sukladno VAR protokolu. Igrač Osijeka unutar vlastita kaznena prostora rukom je ostvario kontakt s loptom. Razmatrajući da se ruka braniča u trenutku kontakta s loptom nalazi iznad razine ramena, smjernicama PNI-e, ovaj incident jasno se smatra “prekršajem kažnjive igre rukom”. Ispravna VAR intervencija omogućava sucu donošenje ispravne presude, dosuđivanje kaznenog udarca.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?