Zvonko Jelačić osvojio broncu

Nakon šest dana jedrenja na Svjetskom prvenstvu radijski upravljanih jedrilica klase IOM, koje je održano u Rogoznici, trostruki svjetski prvak Zvonko Jelačić osvojio je broncu.

Zlato i srebro osvojili su Francuzi Olivier Cohen i Alexis Carre u klasi International One Metre.

Kroz šest dana natjecanja održano je čak 15 jedrenja, većinom po laganom vjetru koji je više odgovarao Francuzima jer njihove jedrilice imale su uže trupove koji puno bolje funkcioniraju u vremenskim uvjetima kakvi su prevladavali u Rogoznici.

– Regata je bila odlično organizirana, a ovo je prvenstvo pokazalo kolika je snaga ove klase jer su u samom vrhu bila čak četiri različita modela osmišljena od strane četiri različita dizajnera i napravljena od strane četiri različita proizvođača. Osobno, bilo bi mi mnogo draže jedriti po jačem vjetru jer bi vjerojatno postigao i bolje rezultate. Da ulazim u regatu iz početka, vjerojatno bi malo više riskirao, kazao je Zvonko Jelačić koji je uz ovu broncu još tri puta bio svjetski prvak.  

Da bi hrvatska jedriličarska scena bila još zadovoljnija nastupom naše izabrane vrste pobrinuo se i Robert Matulja koji je također završio među najboljih deset i to na vrlo dobrom sedmom mjestu.

Rogoznica je u svijetu prepoznata kao sjajna destinacija za ovu vrstu jedrenja što potvrđuje i podatak kako je hrvatski grad jedino mjesto na svijetu uz francuski Pierrelatte koji je nakon Europskog ugostio i Svjetsko prvenstvo klase IOM. Interes je bio velik jer se zbog pandemije svjetska smotra nije održala od 2019. godine, pa je na Jadran stiglo čak 76 skippera- modelara i njihovih ekipa iz 24 zemlje s pet kontinenata, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?