Ždrijeb Lige prvaka: Real na Liverpool, Bayern protiv PSG-a!

Danas je u 12 sati održan ždrijeb osmine finala Lige prvaka, a pred nama je nekoliko spektakularnih ogleda u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju na svijetu.

Kuglice su u Nyonu spojile već na početku same završnice dva europska velikana Real Madrid i Liverpool. Ova dva sastava prošle sezone igrala su u finalu LP-a, a zajedno imaju ukupno 20 naslova, piše hrt.hr.

Drugi veliki okršaj u osmini finala je ogled PSG-a i Bayerna, bogati Parižani još su jednom dobili teškog protivnika odmah na početku. Prošle sezone zaustavio ih je Real, a ove godine na putu im stoji Bayern, momčad koja je bez poraza u Ligi prvaka.


Suparnici zagrebačkog Dinama u skupini E, Chelsea i Milan za suparnike su dobili Borussiju Dortmund, odnosno Tottenham Hotspur.

Liga prvaka vraća se nakon Svjetskog prvenstva na Valentinovo, 14. veljače. Točnije, prvi susreti igraju se 14., 15., 21. i 22. veljače, a uzvrati 7., 8., 14. i 15. ožujka.

Finale je na rasporedu 10. lipnja u Istanbulu, na kultnom Atatürk Olympic stadionu, gdje su prije 17 godina kultno finale odigrali Liverpool i Milan.

TIJEK ŽDRIJEBA

  1. PAR: PSG – BAYERN
  2. PAR: INTER – PORTO
  3. PAR: BORUSSIA DORTMUND – CHELSEA FC
  4. PAR: EINTRACHT FRANKFURT – SSC NAPOLI
  5. PAR: AC MILAN – TOTTENHAM
  6. PAR: LIVERPOOL – REAL MADRID
  7. PAR: CLUB BRUGGE – SL BENFICA
  8. PAR: RB LEIPZIG – MANCHESTER CITY
    U osmini finala Lige prvaka gledat ćemo čak 11 Hrvata
    U ovoj fazi natjecanja prvi ćemo put gledati Eintracht Frankfurt i Club Brugge
    Počela je ceremonija ždrijeba
    Najviše predstavnika u osmini finala, čak četiri, imat će Englezi i Nijemci, tri kluba su iz Italije, dva iz Portugala te po jedan iz Španjolske, Francuske i Belgije.
    Pobjednici skupina Bayern, Benfica, Chelsea, Manchester City, Napoli, Porto, Real Madrid i Tottenham nalaze se u ‘šeširu’ nositelja dok su im potencijalni protivnici drugoplasirane ekipe Club Brugge, Dortmund, Frankfurt, Inter, Leipzig, Liverpool, Milan te PSG.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?