Čačić: Napravili smo dosta dobrih stvari

Trener Dinama Ante Čačić bio je zadovoljan igrom i angažmanom svojih igrača u pobjedi 3:0 protiv Šibenika.

  • Jako sam zadovoljan kako smo ušli u utakmicu, vrlo ozbiljno, mobilno, motivirano, zaista angažirano uz dobar protok lopte, rekao je strateg Modrih nakon uvjerljive pobjede u zadnjem dvoboju 16. kola SuperSport HNL-a.

  • – Napravili smo dosta dobrih stvari, posebno to naglašavam jer nije lako igrati protiv suparnika koji su na takvoj poziciji na ljestvici, a pritom mi iza sebe imamo i naporne europske utakmice. Bitno je da smo s ovakvim gardom i angažmanom zaigrali od prve minute. Riješili smo utakmicu praktički u prvom poluvremenu. U drugom smo, nakon trećeg gola, malo popustili u agilnosti, ali opet smo sve kontrolirali iako je Šibenik imao par iskakanja gdje je mogao ublažiti poraz, dodao je strateg Modrih.

Novinari su pred maksimirskim strategom izdvojili sjajno izdanje Brune Petkovića, ali i izvedbu Luke Ivanušeca u velikom stilu.

– Mogu se složiti s tim da je ovo jedna od boljih Ivanušecovih utakmica ove jeseni, bio je vrlo angažiran u trenutku kad nismo imali loptu, a kad smo bili u posjedu nalazio je brza rješenja, dolazio u samu završnicu, dosta toga kreirao. Petković je bio rastrčan, bilo ga je u 16 metara, zabio… Mogao bih poimence još nabrajati, bilo je jako dobrih i kvalitetnih izdanja naših igrača, rekao je Čačić.

Maksimirskog stratega novinari su upitali koliko reprezentativaca iz redova Dinama očekuje na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

  • Na popisu izbornika Zlatka Dalića su vratar Dominik Livaković i još petorica igrača. Nadamo se da će i Sadegh Moharrami nastupiti s Iranom. Ja bih volio da idu svi, odgovorio je trener hrvatskog prvaka.

Dinamu do kraja polusezone preostaje još gostovanje kod Rijeke na Rujevici sljedećeg vikenda. Koliko će odmora trener dati igračima nakon te zadnje utakmice u polusezoni?

– Nakon ove utakmice protiv Šibenika igrači će imati dva slobodna dana, dakle vidjet ćemo se tek u srijedu. Poslije Rijeke mi je plan da ih ne vidim barem nekih 20 dana, a niti oni mene. Mislim da će se veseliti tome, rekao je sa smiješkom trener Ante Čačić pa u ozbiljnijem tonu dodao:

– Pogledajte samo kad su startali, utakmica protiv Šibenika bila im je 29. od početka sezone. Način kojim su reagirali od prve minute nakon svih tih napora i putovanja koje smo imali zaista je za svaku pohvalu, zaključio je trener Dinama, prenosi hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?