Čitluk: Uskoro svečano otvorenje senzornog parka u Potpolju

Rukovodstvo Udruge roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama „Susret“ je početkom mjeseca srpnja u javnost izišlo sa idejom izgradnje senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju.

Organizirali su akciju prikupljana sredstava koja je okončana dana 25. kolovoza 2022. godine. Na facebook stranici Udruge objavljeno je kompletno izvješće sa navedenim donatorima i prikupljenim sredstvima. Partner Udruge „Susret“ u ovome projektu je Ustanova Edukacijsko – rehabilitacijski centar „Sveti Josip Radnik“ Čitluk na čijem zemljištu je i planiran senzorni park. Upravo preko Centra osigurana su sredstva Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ. Veliku financijsku potporu projektu pružila je Općina Čitluk, a u samoj akciji je sudjelovao veliki broj gospodarstvenika, svećenika, udruga građana i pojedinaca. U međuvremenu, predstavnici Udruge „Susret“ su sudjelovali u organizaciji više događaja poput manifestacije „Dani berbe grožđa“, festivala „Blatničke note dobrote“, košarkaških turnira „Tomo Krasić“ i „Monte Zott“.

Nakon provedbe postupka javne nabavke za izvođača radova odabrana je tvrtka „Educa“ d.o.o. Mostar, dok je proizvođač opreme tvrtka „Istracom“ d.o.o. Sanski Most.

Danas je postavljen dio uređaja, dok se sutra očekuje postavljanje ostatka uređaja, njihovo učvršćivanje te završni radovi vezani za postavljanje zaštitne podloge koja će omogućiti sigurno korištenje svih sadržaja senzornog parka.

„Vjerujem da smo postigli zacrtani cilj, a to je da svako dijete dobije neki sadržaj koji će pomoći njegovom poboljšanju. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli ostvarenje toga cilja. Svečano otvorenje senzornog parka planirano je za dan 03. prosinca kada se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom“ – rekao je Ivo Bevanda, predsjednik Upravnog vijeća Ustanove Edukacijsko – rehabilitacijski centar „Sveti Josip Radnik“ Čitluk i dopredsjednik Udruge „Susret“.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?