Hamilton postao počasni građanin Brazila

Sedmerostruki svjetski prvak Formule, vozač momčadi Mercedes Britanac Lewis Hamilton dobio je u ponedjeljak u Braziliji titulu počasnog građanina Brazila, zemlje njegova idola Ayrtona Senne.

  • Cijeli moj život Brazil je zauzimao važno mjesto u mom srcu, to je moj drugi dom, rekao je 37-godišnji pilot, vidno dirnut, tijekom svečanosti u Zastupničkom domu.

Odjeven u plavo odijelo primio je medalju u žuto-zelenim bojama Brazila iz ruku predsjednika donjeg doma Artura Lire koji ga je nazvao “Brazilcem u srcu”.

Hamilton, koji će se u nedjelju natjecati na Velikoj nagradi Brazila na stazi Interlagos, rekao je da je “počašćen” ovom titulom, prvom takve vrste koju je brazilski parlament dodijelio stranoj osobi.

Hamilton je ostavio dojam nakon pobjede na VN Brazila 2021., kada je odao počast Ayrtonu Senni, trostrukom svjetskom prvaku koji je tragično preminuo usred utrke na stazi Imola 1994. godine.

  • Kad pomislim na ulice Salvadora ili dragocjenu amazonsku prašumu, poželim provesti još više vremena ovdje kako bih bolje upoznao nevjerojatne ljude i mjesta ove prekrasne zemlje, rekao je Hamilton, prenosi.hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?