Počeo je tjedan Billie Jean King Cupa u Rijeci

U Rijeci je počeo tjedan Billie Jean King Cupa. Dvorana na Zametu u sljedećih će nekoliko dana biti teniska, jer su u ponedjeljak prijepodne s pripremama za susret doigravanja za najviši rang počele reprezentativke Hrvatske i Njemačke, piše hrt.hr.

Igrat će se u petak (početak u 16 sati) i subotu (14 sati), a pobjednik će se plasirati u tzv. Qualifier fazu, koja je pandan nekadašnjoj Svjetskoj skupini.

U Rijeci su prve isprobale podlogu dvije najmlađe članice sastava, Tara Würth i Petra Marčinko, a one najiskusnije (Petra Martić, Donna Vekić i Ana Konjuh) to će učiniti kasnije.

  • Kada smo ušetali u dvoranu na prvi trening morali smo zastati i pogledati kako je sve lijepo uređeno. Cijeli ambijent je dobar, od svjetla, podloge… jako nam se svidjelo, rekla je Tara i dodala: – Isprobali smo podlogu, rekla bih da je taman – ni prebrzo ni presporo.

Hrvatska je posljednji put u ovom natjecanju (nekadašnji Fed Cup) igrala kod kuće još 2008. godine, a od tada je nastupala u Prvoj skupini, tadašnjem trećem rangu. Ove sezone je uspješno zaključila turnir u turskoj Antalyji i time izborila nastup u play-offu, odnosno susret s Njemačkom.

Tako će nastup u Rijeci biti prilika da hrvatska publika uživo vidi našu reprezentaciju u Hrvatskoj prvi put nakon više od jednog desetljeća. Uspoređujući igranje u Billie Jean King Cupu s nastupima na turnirima Tara je dodala:

  • Sigurno je ljepše igrati za hrvatsku reprezentaciju, s curama koje su u timu. Ovim putem pozivam sve da nas dođu podržati i bodriti. Nadam se da će biti odlična atmosfera, rekla je Tara.

Prva prilika za navijače da vide naše reprezentativke bit će već u utorak, kada će poslijepodnevni trening s početkom u 15:30 biti otvoren za gledatelje. U srijedu će od 12 do 14 sati na riječkom Korzu biti Dječji dan.

Njemačka reprezentacija također je trenirala u ponedjeljak, a sastav je doživio bitnu izmjenu u odnosu na prvi izbor Rainera Schüttlera. Tada najbolje rangirana igračica Tatjana Maria otkazala je zbog ozljede, pa su u Rijeku stigle za sada Jule Niemeier (66. na WTA listi) i Laura Siegemund (175.).

Dolazak Eve Lys, nedjeljne finalistice u britanskom Shrewsburryju, očekuje se kasnije u ponedjeljak, a Anna-Lena Friedsam, finalistica Midlanda, trebala bi doći u utorak.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?