Jusup: Došli smo spašavati živu glavu, na kraju priredili čudo

Pravo sportsko čudo priredili su košarkaši Zadra u 6. kolu AdmiralBet ABA lige. Momčad Danijela Jusupa slavila je na gostovanju kod Crvene zvezde u Beogradu 98:96 i to igrajući bez Luke Božića. Jedna je to od najvećih pobjeda Zadra otkako igra regionalnu ligu, piše hrt.hr.

  • Iskreno, nismo se nadali ovakvom rezultatu, tim više što nismo mogli koristiti Luku Božića, našeg nominalno najboljeg igrača. Došli smo ovdje, što se kaže, da spašavamo živu glavu, međutim, kako je utakmica krenula počelo nam se otvarati, rekao je trener Jusup nakon senzacionalne pobjede u Beogradu.
  • Rekao sam dečkima da protiv Zvezde nema oklijevanja, kada su sami moraju šutirati, a ne čekati bolju poziciju jer je pitanje hoće li je imati. Tako je i bilo, odigrali su s visokim samopouzdanjem, dobro šutirali, s visokim postotkom za tri poena, a bili smo bolji i u skoku. A kada pobijediš u skoku, često se to odrazi i na rezultat.

Imao je Zadar +19 pred kraj treće četvrtine, ali Zvezda se vratila, zaprijetila u posljednjoj i došla čak do minimalnog zaostatka. No, Zadrani su izdržali sve nalete protivnika.

  • Trebalo je izdržati taj pritisak Zvezde na kraju. Protiv euroligaške momčadi to nije nimalo lako i zato svaka čast mojim igračima. Sretan sam što sam na čelu ove momčadi, istaknuo je Jusup.

Prva je to pobjeda Zadra protiv Zvezde u Beogradu nakon 12 godina. Prethodnu je također potpisao Jusup: – Presretan sam, dobiti Zvezdu u njezinoj dvorani je velika stvar. Dovoljno je reći da nam je ovo tek treća gostujuća pobjeda protiv ovog protivnika otkako je regionalne lige. To je ljepota košarke.

  • Čestitke Zadru na više nego zasluženoj pobjedi. Došli su tu bez najboljeg igrača Luke Božića pa smo očito pomislili da će se predati. U tom stilu smo i krenuli u utakmicu, premekano, bez koncentracije i nismo pronašli prava rješenja na njihov “match up”. Bespotrebno smo ispalili previše trica i nismo imali energiju da trčimo u obranu, dok su nas oni napadali u leđa gotovo cijelu utakmicu i tako nam radili velike probleme. Ovo je težak i neočekivan poraz za nas. Moramo ga dobro analizirati da vidimo što i kako dalje, rekao je trener Crvene zvezde Vladimir Jovanović.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?