Velika pobjeda Zadra nad Zvezdom u Beogradu!

Zadar je u ponedjeljak navečer u utakmici 6. kola regionalne košarkaške ABA lige u Beogradu pobijedio Crvenu zvezdu sa 98-96 (27-19. 25-22, 23-25, 23-30).

Ključnima su se pokazale prve dvije četvrtine kada je Zadar stvorio prednost 11 koševa. U drugoj polovici utakmice Crvena Zvezda je smanjivala zaostatak i u zadnjoj četvrtini, minutu i pol prije kraja, došla čak na jedan koš razlike (91-92), piše hrt.hr.

No tada Marko Ramljak pogađa dva slobodna, a Lakić 39 sekundi prije kraja dva koša i Zadar vodi 96-91.

Crvena Zvezda se približila na tri razlike nakon koša Petruševa, a Drežnjak promašuje šut za dva poena deset sekundi prije kraja.

Nakon što je Žganec realizirao dva slobodna bacanja osam sekundi do kraja za vodstvo Zadra 98-93, Lazić zabija tricu za Zvezdu koja smanjuje na dva koša zaostatka 98-96, ali to je rezultat kojim utakmica završava.

Zadar su do pobjede predvodili Antonio Jordano sa 23 koša i pet asistencija, Dario Drežnjak koji je ubacio 22 koša i tome dodao šest skokova i pet asistencija te Marko Ramljak sa 20 ubačaja, sedam skokova i šest asistencija.

Najbolji kod domaće momčadi bio Benjamin Bentil sa 19 koševa i devet skokova, dok je Luca Vildoza dodao 16 koševa i 11 asistencija.

Zadar je treći na ljestvici s deset bodova i omjerom pobjeda i poraza 4-2, dok je Crvena Zvezda šesta sa četiri pobjede i jednim porazom.

Sljedeću utakmicu u ABA ligi Zadrani igraju kod kuće protiv Budućnosti.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?