Rukometašice danas protiv Švicarske, za drugi krug dovoljan i bod

Pred hrvatskim rukometašicama treća je utakmica u skupini na Europskom prvenstvu. Izabranice Nenada Šoštarića u Ljubljani od 18 sati igraju protiv Švicarske. Hrvatska je do sada upisala poraz od Norveške i pobjedu protiv Mađarske.

Za prolazak u drugi krug treba joj bod ili još bolje pobjeda protiv Švicarske da bi u nastavak natjecanja prenijela dva boda.

  • Nema tu previše filozofije, mi moramo dobiti Švicarsku kako bi prenijeli dva boda i kako bi puni samopouzdanja ušli u drugu rundu. Cure su pokazale da mogu puno i da su svim srcem ovdje, rekao je Šoštarić.

Hrvatska i Švicarska dosad su igrale četiri puta, a naša je reprezentacija slavila u svim susretima. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1997. u Virovitici je bilo 27:16, u Luzernu 19:20. Jedanput smo s njima igrali i kvalifikacije za EP. 2017. godine u Zagrebu je bilo 32:28, a u uzvratu u Surseeu, 16:33.

Švicarska je prvi put na europskim smotrama. Dosad je u Ljubljani poražena u oba susreta. Najprije su izgubile od Mađarske 33:28, a zatim i od Norveške 38:21.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?