Guardiola kritizirao SP: Igrat ću s juniorima i fizioterapeutima

Manchester City danas igra protiv Chelseaja u Carabao Cupu. Građani na svom Etihadu dočekuju momčad Grahama Pottera, a uoči utakmice trener Cityja Pep Guardiola kritizirao je ‘suludi’ raspored, prenosi hrt.hr. 

Građani prvo danas igraju protiv Chelseaja u 3. kolu Carabao Cupa, a zatim već u subotu ih čeka Brentford u Premier ligi. Gust raspored samo 11 dana do početka Svjetskog prvenstva velika je prijetnja za ozljede, ali tu je i činjenica da se igrači dosta paze te nastoje izbjeći zadnje kolo:

Guardiola razumije svoje igrače, zna da kakav raspored imaju:

– Imamo ludo Svjetsko prvenstvo i igrači se ne mogu odmoriti. Igrači su jednim okom na SP-u. Da se netko ozlijedi protiv Brentforda, to neće ništa promijeniti u kontekstu mogućeg osvajanja Premier lige, ali zato će propustiti Svjetsko prvenstvo. Morao sam igračima govoriti da se fokusiraju još prije mjesec dana, ali sada je turnir iza ugla. Mi igramo u subotu, a oni su u nedjelju na okupljanjima s reprezentacijama. Prilično sam siguran da će im SP biti u glavama. Meni bi isto tako bilo.

Nevjerojatno težak raspored za igrače koji igraju u Engleskoj nastavlja se i nakon SP-a, pa će tako City ako prođe Chelsea iduću utakmicu u Carabao Cupu igrati samo nekoliko dana nakon finala u Kataru, dok se Premier Liga vraća odmah nakon Božića:

– U Njemačkoj prvu utakmicu nakon SP-a igraju 20. siječnja, a mi krećemo 26. prosinca, kaže trener Cityja te naglašava kako bi u idućoj fazi Carabao Cupa mogli zaigrati juniori i fizioterapeuti: 

– Bolje ne misliti o tome. Ako nećemo imati reprezentativce poslat ćemo na teren juniore ili neke fizioterapeute.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?