Uefa i saveznici i dalje snažno protiv Super lige

Europski nogometni savez (Uefa), predstavnici najvažnijih europskih liga, predstavnici sindikata nogometaša i predstavnici navijača na današnjem sastanku u Nyonu pokazali su da su i dalje protiv bilo kakvog projekta Super lige koji bi bio izvan sadašnje nogometne strukture na Starom kontinentu, piše hrt.hr.

Sastanak je održan u sjedištu Uefe na zahtjev tvrtke A22 Sports koja je nedavno preuzela “propali” projekt Super lige, a na njemu su, uz čelnike krovne europske nogometne organizacije predvođene predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, sudjelovali predstavnici “Liga petice” (engleske Premier lige, španjolske LaLige, talijanske Serie A, njemačke Bundeslige i francuske Ligue 1), predstavnici pojedinih europskih klubova, predstavnici igračkog sindikata FIFPRO, kao i predstavnici organizacije Europskih nogometnih navijača.

Iz Uefe su priopćili da su svi oni “zajednički naglasili da njihovo protivljenje samoproglašenoj Super ligi ostaje jednako snažno danas kakvo je bilo od travnja 2021. godine.

– U skladu s jedinstvom u europskom nogometu, Uefa i ostali dionici su još jednom jednoglasno odbacili argumente koji prate projekte poput Europske Super lige (ESL) tijekom današnje rasprave. Sudionike su iznenadile tvrdnje izvršnog direktora A22 Sports da njihova tvrtka ne predstavlja nijedan klub ni u kakvom svojstvu, uključujući tri kluba koji su nastavili podržavati projekt, stoji u Uefinom priopćenju.

Real Madrid, Barcelona i Juventus su klubovi koji su nastavili vjerovati u projekt Super lige, kad su ga napustili svi ostali koji su trebali u njemu sudjelovati.

– Uefa i nogometni dionici ostaju predani temeljima europskog nogometa, koji se baziraju na otvorenosti, solidarnosti i vrijednosti te služe širim ciljevima sportskih principa i društvenog interesa, a ne sebičnima i privilegiranima, priopćili su iz Uefe.

Iz tvrtke A22 Sports su drugačije doživjeli sastanak na kojem su njihova trojica predstavnika bila suočena s velikim brojem sa suprotstavljene strane.

– Ono što smo mi doznali na ovom sastanku je da je postojeće stanje ono što zadovoljava Uefu, izjavio je u priopćenju izvršni direktor tvrtke Bernd Reichart koji je podsjetio da je monopolistička pozicijia krovne nogometne organizacije trenutačno predmet procesa pred Sudom pravde Europske unije, koji će svoju presudu obznaniti početkom 2023. godine.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?