Puljanima najveća kazna u klupskoj povijesti, kažnjeni i Hajduk i Dinamo

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 16. Kola, piše hrt.hr.

Kaznu od čak 80.000 kuna dobila je Istra 1961 zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih navijača tijekom utakmice protiv Gorice.

Navijači Istre 1961, Demoni, sa sjeverne tribine u trećoj minuti i 35. sekundi, bacili su mega-petardu u teren za igru iza gostujućeg vratara, zbog čega se ukazivala pomoć gostujućem vrataru. Prekid utakmice je trajao četiri minute i devet sekundi. U 60. minuti domaći navijači Demoni na sjevernoj tribini pale baklju koja je izgorjela na tribini.

Hajduk je kažnjen sa 55.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava i diskriminirajućeg skandiranja domaćih navijača tijekom utakmice protiv Osijeka.

Kažnjen je i Dinamo i to novčanom kaznom u iznosu od 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih navijača tijekom utakmice protiv Šibenika.

Novčana sredstva, prikupljena od kazni klubovima za rasizam i druge oblike diskriminacije, bit će iskorištena u korist projekata prevencije ovakvih ponašanja.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?