Mikuličin o popisu: Dalić je kao alkar pogodio u ‘sridu’

Sportska tema dana svakako je konačna odluka izbornika Zlatka Dalića koga će voditi na Svjetsko prvenstvo u Katar. Svoj komentar na Dalićev popis dali su Ivo Mikuličin i Zdravko Reić, piše hrt.hr. 

Mikuličin je zadovoljan popisom, ističe da je sve očekivano: 

– Naš izbornik je odmjeren čovjek i to se moglo vidjeti lijepo u emisiji Branimira Bilića, gdje uopće nije bilo razgovora o nogometu, a kod takvih odmjerenih ljudi i nema iznenađenja i nema nekih velikih razloga za tim. 

Dalić je napravio dobar omjer mladih i starih: 

– Izbornik prvenstveno misli o kemiji momčadi, a pozvao bih se i na nedavne izjave Igora Štimca, ja se ne slažem s njim kada je govorio da bi Hajduk jednog dana mogao propasti, ali se slažem s njim u dvije postavke oko reprezentacije. Treba naći balans između linija i mora biti balans između mladih i starih igrača. Mislim da je Dalić pogodio kao alkar u sridu kada se govori o odnosu mladih i starih, iako nije iz Sinja već je iz Livna. Što se tiče balansa između obrane, sredine i napadača, on nije mogao pogoditi i da je htio jer su u ovom trenutku obrana i vezni red daleko jači od igrača koje imamo u izboru za napadača, poručuje Mikuličin. 

Ni Reić nema zamjerki na Dalićev popis, žao mu je jedino situacije oko Rebića

– Nemam nikakvih zamjerki, možda je visio jedino Vida, ali ne vjerujem da će on odigrati išta na SP-u, ali on je bitan zbog atmosfere i kemije na prvenstvu. Pa imamo najbolji primjer Ćorluke u Rusiji 2018. godine, on je odigrao jednu utakmicu, ali je bio element homogenizacije. Meni je žao zbog Nikole Kalinića, ali i sada zbog Rebića, ali najvažnije nam je zajedništvo.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?