Geodeti se sastali u Ljubuškom, evo što su dogovorili

U Ljubuškom je nedavno održana 10. sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne, a okupljeni geodeti su raspravljali o više tema.  

Među ostalim, dogovorili su se da će organizirati edukaciju o katastarskom klasiranju zemljišta u Livnu, dogovoreno je i da tradicionalni Božićni domjenak Geodetskog društva Herceg-Bosne bude održan 16. prosinca u vinariji Erovino na Rotimlji, a bilo je govora i o predstojećem kongresu o katastru u Neumu.

„Dogovoren je rokovnik aktivnosti u pripremi za V. Kongres o katastru koji bi se trebao održati u Neumu od 27. do 29. rujna 2023. godine. Također je načelno dogovorena tema kongresa „Katastar i infrastruktura prostornih podataka osnova gospodarskog razvitka“, te sastav Organizacijskog i Znanstvenostručnog odbora, kao i određeni tehnički detalji“, priopćili su iz Geodetskog društva Herceg Bosne.

Inače, sjednici u Ljubuškom su nazočili članovi Upravnog odboa Ivan Lesko, Danijel Barbarić, Jakov Maganić i Marija Kovačević, dok je član UO Mladen Mitrović bio opravdano odsutan.

Sjednici je nazočio i predsjednik Skupštine GDHB Adelko Krmek.

Više pročitajte OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?