Šok za reprezentaciju i Dalića, Gvardiol napustio teren zbog teže ozljede: Joško je otišao na snimanje u bolnicu. Sumnja se na potres mozga

Stoper nogometne reprezentacije Hrvatske Joško Gvardiol ozlijedio se tijekom ligaškog susreta svog RB Leipziga i Freiburga te je morao iz igre, samo desetak dana prije početka Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar.

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić objavio je danas konačan popis 26 kandidata za Mundijal s Gvardiolom na listi, igračem koji je bio programiran kao siguran član startne postave u gotovo svim kombinacijama, ali dogodila se ozljeda koja bi sve mogla dovesti u pitanje, piše slobodnadalmacija.hr.

– Joško je otišao na snimanje u bolnicu. Sumnja se na potres mozga, ali on normalno komunicira i nadamo se da ipak nije riječ o ozbiljnoj ozljedi. Više informacija imat ćemo u četvrtak ujutro – kratko je na upit novinara SN-a odgovario izbornik nacionalne momčadi.

Jedan od najboljih mladih nogometaša svijeta po Transfermarktu vrijedan čak 60 milijuna eura što ga čini najvrijednijim igračem ‘kockastih‘ ozlijedio se u skoku, u sudaru glavama sa suigračem mađarskim reprezentativcem Willijem Orbanom. Dogodilo se to u 17. minuti susreta. Gvardiolu se nekoliko minuta ukazivala pomoć zbog ozljeda lica, nosa, točnije posjekotine ispod oka, sumnji u mogući lom nosa ili kostiju lica, pa je potom zamijenjen.

Pritom Gvardiol čak nije bio ni planiran kao starter za ovaj susret, ali je u zadnji trenutak uskočio u prvih 11 nakon što je ozljedu koljena prijavio Abdou Diallo. Njegov Leipzig doma je pobijedio Freiburg 3-1.

Hrvatska prvi susret na SP-u igra 23. studenoga protiv Maroka, četiri dana kasnije susret s Kanadom, a posljednji protivnik Hrvatske u skupini F bit će Belgija 1. prosinca. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?