Studentice iz Mostara Laura Bošković, Monika Ivanković i Paula Šarac na razmjeni studenata u Pragu: “Ovo je jedna od velikih prilika u životu”

Studentice druge godine diplomskog studija Prehrambenog inženjerstva Laura Bošković, Monika Ivanković i Paula Šarac su otišle na  razmjenu studenata u Pragu, na Česká zemědělská univerzita, tamo borave već mjesec dana a ostaju do kraja ovog semestra, objavio je portal Sveučilišta u Mostaru.

Ove studentice slušaju odabrane predmete na Faculty of Tropical AgriScience.

Prvi utisci na novo okruženje su jako opsežni.

– Definitivno se slažemo da je ovo jedna od onih prilika u životu koju je šteta ne iskoristiti  jer ovako nešto ne može se nadoknaditi, prilika boraviti i živjeti u novom internacionalnom okruženju, u velikom gradu, upoznavati ljude iz cijelog svijeta, imati nove Erasmus prijatelje, pokušati realizirati u glavi svijet na realniji način – poručile su studentice.

Ove studentice u Pragu uče o mnogim problemima današnjice.

– Život ljudi tipa u Africi, probleme kao što su glad, a s druge strane borbe velikih gradova i prenapučenosti te zaštite okoliša, i slično. Dosta su jasnije stvari kada upoznaš ljude koji to pokušavaju riješiti i takve stvari ih stvarno muče. Uz to usavršavanje engleskog jezika je jedna od velikih prednosti. Uz razne životne izazove koji su jedan je od dodatnih pluseva. Tek smo započeli, nismo još ni na pola puta, stoga se nadamo da će ovaj Erasmus završiti uspješno za nas, da ćemo obaviti sve studentske obaveze koje se od nas traže, te doći sa znanjem i iskustvima koja bih mogli podijeliti sa drugim studentima. Svakako, za sada smo zadovoljne našom odlukom. Ukoliko netko od studenata ima neke nedoumice i pitanja, te im trebaju informacije iz prve ruke, rado ćemo im pomoći. Hvala našoj koordinatorici za Erasmus profesorici Adriani Filipović, koja zadnjih godinu dana rješava papirologiju te je svakodnevno u kontaktu s nama.  Hvala našim profesorima i ostalim djelatnicima Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta koji su tu bili od početka našeg školovanja pa sve do sada, bez iznimke,  svi su doprinijeli našem razmišljanju i znanju koje imamo sada, te smo sposobni prilagoditi se izazovima koji se od nas traže u poslu i u životu, sigurno mogu reći da idemo u korak i sa Europom i sa svijetom. Šaljemo vam srdačan pozdrav iz Praga – poručile su studentice.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?