Španjolske tenisačice svladale Kazahstanke

Španjolske tenisačice ostvarile su pobjedu u prvom nastupu na završnom turniru Billie Jean King Cupa u Glasgowu, gdje su u srijedu već nakon pojedinačnih dvoboja imale nedostižnu prednost od 2-0 protiv reprezentacije Kazahstana.

U prvom pojedinačnom dvoboju je Nuria Parrizas Diaz svladala Juliju Putincevu sa 6-4, 2-6, 7-6 (5), a potom je Paula Badosa sa 6-2, 3-6, 6-4 nadigrala aktualnu wimbledonsku pobjednicu Jelenu Ribakinu.

Time je borba za prvo mjesto u skupini C ostala otvorenom do posljednjeg dvoboja u kojem će se u četvrtak sastati reprezentacije Španjolske i Velike Britanije, a Kazahstanke će čekati da im se, eventualno, poklopi rezultat i da one budu te koje će kao prvoplasirane izboriti nastup u polufinalu, piše hrt.hr.

U skupini A Švicarska je sa 3-0 bila bolja od Italije. Jil Teichmann je sa 6-3, 4-6, 7-6 (5) bila bolja od Elisabette Cocciaretto, dok je Belinda Bencic sa 7-5, 6-3 svladala Jasmine Paolini. Potom su Bencic i Teichmann u paru slavile protiv Paolini i Martine Trevisan sa 7-6 (5), 6-1.

U skupini B Slovačka je svladala Belgiju sa 2-1. Viktoria Kuzmova je sa 6-2, 7-6 (7) bila bolja od Ysaline Bonaventure, a Anna Karolina Scmiedlova je sa 5-7, 6-2, 6-3 svladala Marynu Zanevsku. Belgijke su uspjele ublažiti poraz u meču parova, u kojem su Kirsten Flipkens i Elise Mertens pobijedile Kuzmovu i Terezu Mihalikovu sa 6-0, 6-3.

Sve tri reprezentacije u skupini B još uvijek imaju izglede za osvajanje prvog mjesta koje vodi u polufinale, jer je Australija u utorak bila bolja od Slovakinja sa 2-1.

Australke bi pobjedom protiv Belgije u četvrtak s maksimalnim učinkom osvojile prvo mjesto. Belgijke mogu to učiniti pobjedom od 3-0, a u slučaju pobjede od 2-1 o prvom mjestu bi odlučivao količnik osvojenih i izgubljenih setova.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?