Uspješne Slovakinje i Švicarke

Ženska teniska reprezentacija Slovačke svladala je Belgiju sa 2-1, a Švicarska je s dvije pobjede u pojedinačnim dvobojima osigurala pobjedu nad Italijom, na završnom turniru Billie Jean King Cupa koji se odigrava u Glasgowu, piše hrt.hr

Slovačka je već nakon pojedinačnih mečeva imala pobjedu u rukama, jer je Viktoria Kuzmova sa 6-2, 7-6 (7) bila bolja od Ysaline Bonaventure, a Anna Karolina Scmiedlova je sa 5-7, 6-2, 6-3 svladala Marynu Zanevsku.

Belgijke su uspjele ublažiti poraz u meču parova, u kojem su Kirsten Flipkens i Elise Mertens pobijedile Kuzmovu i Terezu Mihalikovu sa 6-0, 6-3.

Sve tri reprezentacije u skupini B još uvijek imaju izglede za osvajanje prvog mjesta koje vodi u polufinale, jer je Australija u utorak bila bolja od Slovakinja sa 2-1. Australke bi pobjedom protiv Belgije s maksimalnim učinkom osvojile prvo mjesto.

Belgijke mogu to učiniti pobjedom od 3-0, a u slučaju pobjede od 2-1 o prvom mjestu bi odlučivao količnik osvojenih i izgubljenih setova.

U prvom meču u skupini A Švicarkama su pobjedu nad Talijankama donijele Jil Teichmann i Belinda Bencic. Teichmann je sa 6-3, 4-6, 7-6 (5) bila bolja od Elisabette Cocciaretto, dok je Bencic sa 7-5, 6-3 svladala Jasmine Paolini.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?