Ivan Gudelj u Ulcinju promovirao film i knjigu – pjevalo se ‘Hej Slaveni’, ‘Uz Maršala Tita’, ‘Bella ciao’?

“Dernek u Ulcinju događao se baš uoči tužne 31. obljetnice okupacije Vukovara, čije su zatočene ratnike i civile po logorima u Srbiji tjerali da pod teškim batinama pjevaju upravo neke od prethodno navedenih pjesama…”, objavio je Velimir Bujanec na svom Facebooku.

“ULCINJ, CRNA GORA: Splitski nogometaš Ivan Gudelj promovirao je film i knjigu – pjevalo se ‘Hej Slaveni’, ‘Uz Maršala Tita’, ‘Bella ciao’?!
PRIJE TRIDESET GODINA U SRBIJANSKOM KONCENTRACIJSKOM LOGORU STAJIĆEVO, UZ ŽESTOKE BATINE, ‘HEJ SLAVENI’ SU PRISILNO MORALI PJEVATI ZATOČENI VUKOVARSKI HRVATI…
Nakon Niša u Srbiji, ovog je vikenda i u crnogorskom Ulcinju održana promocija filma i knjige bivšeg nogometaša Hajduka i kandidata HDZ-a za Gradsko vijeće Splita – Ivana Gudelja.
Domaćin Gudelju i njegovim prijateljima bio je kontroverzni poduzetnik Pavle Pepđonović, a ponosno se fotografirao i s Vučićevim crnogorskim političkim potrčkom – Dritanom Abazovićem!
Iako ‘Slobodna Dalmacija’ već dva dana izvještava o “spektaklu” u Ulcinju, uz konstataciju njihovog novinara kako “nikada u životu nije čuo bolju glazbu”, ipak su (za sada) prešutjeli da je dio bogatog balkanskog glazbenog opusa bio prilično delikatan. Posebno se to odnosi na izvedbe podgoričkog KIC POP HOR-a, koji je na fešti za Gudelja zapjevao ‘Hej Slaveni’, ‘Uz Maršala Tita’, ‘Bella ciao’ i još poneku ‘borbenu’…
Dernek u Ulcinju događao se baš uoči tužne 31. obljetnice okupacije Vukovara, čije su zatočene ratnike i civile po logorima u Srbiji tjerali da pod teškim batinama pjevaju upravo neke od prethodno navedenih pjesama…


Na Facebooku se, osim videa – na kojima se jasno vide bivši splitski nogometaši, moglo pronaći i tekstova u kojima neki od sudionika nakaradne yugo-fešte, doslovce pišu: “Sve same fudbalske legende Jugoslavije iz 1980-ih godina – Ivan Gudelj, Ivica Šurjak… sportski novinari Milojko Pantić i Sinan Sinanović pjevaju juče u Ulcinju svi zajedno iz sveg srca kao i hijadama puta do tada našu himnu Hej Sloveni. Bravo KIC POP HOR! Bravo drugarice Sunčice! Bravo drugarice Zoja! Bravo svima! Smrt fašizmu – sloboda narodu! Živjela Jugoslavija!”
POGLEDAJTE VIDEO!”, objavio je Bujanec, prenosi narod.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?