Iz Varaždina se osvrnuli na prvi dio sezone: Stvorili smo pobjednički mentalitet

Nogometni klub Varaždin polusezonu u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi završio je na 5. mjestu s ukupno 22 boda, a trener Mario Kovačević na konferenciji za medije u utorak naglasio je kako im je cilj u budućnosti biti još bolji.

Prema riječima trenera Kovačevića, gornja polovica tablice bila im je cilj od početka, piše hrt.hr.

U varaždinskom prvoligašu nisu zadovoljni samo s bodovima, nego i činjenicom da su se, ističe Kovačević, nadigravali sa svim protivnicima.

– Bilo je i slabijih utakmica, prvo protiv Belupa i zadnja protiv Rijeke gdje nismo baš bili onakvi kakvi smo mislili da budemo, a u ostalim utakmicama sa svima smo se nadigravali i mislim da možemo biti zadovoljni s 22 boda, rekao je Kovačević te istaknuo zadovoljstvo što je NK Varaždin dobrim i atraktivnim nogometom osvojio simpatije ljubitelja nogometa diljem Hrvatske.

Sportski direktor Nikola Šafarić osvrnuo se na igrački kadar i proteklih 17 kola prvenstva. Prema njegovim riječima bilo je puno posla i dolazaka igrača, a u NK Varaždinu cijela je godina krenula euforično jer su već nakon jedne sezone u Drugoj HNL uspjeli izboriti plasman u elitni nogometni rang.

– Mirno i staloženo radili smo korak po korak i Druga liga nam je dobro došla. Posložili smo se, stvorili pobjednički mentalitet i jednu veliku homogenost u svlačionici i bio sam uvjeren da će nam upravo to biti najveća snaga u Prvoj ligi ako uspijemo zadržati kadar, rekao je Šafarić te dodao da, iako su sezonu u SuperSport HNL-u otvorili porazom protiv Slaven Belupa, brzo su se posložili i u sljedećem kolu pobijedili Istru što je igračima vratilo samopouzdanje.

Da mogu igrati protiv svakoga dokazali su i kasnije u utakmicama protiv Hajduka i Dinama.

– Kad odigraš dvije dobre utakmice protiv najjačih onda vidiš da sve možeš, kazao je Šafarić.

U NK Varaždinu slijedi detaljna analiza svih igrača i jačanje na pozicijama na kojima su trenutno slabiji, a na suradnji su zahvalili Demiru Peci s kojim su potpisali sporazumni raskid ugovora.

Pripreme za drugu polovicu sezone počinju 5. prosinca, šest tjedana uoči nastavka prvenstva, a 18. kolo na redu je 21. siječnja kada NK Varaždinu u goste stiže zagrebačka Lokomotiva.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?