Ruud svladao Fritza, Nadal bez polufinala

Kad je Casper Ruud osvojio prvi set u dvoboju protiv Taylora Fritza postalo je jasno da Rafael Nadal više ne može dohvatiti polufinale na završnom ATP turniru u Torinu, a time i da će 19-godišnji Carlos Alcaraz završiti 2022. kao najbolji tenisač svijeta i postati najmlađi “broj 1” na kraju sezone u povijesti, piše hrt.hr.

Casper Ruud je pobjedom nad Taylorom Fritzom 6-3, 4-6, 7-6 (6) osigurao plasman u polufinale kao prvoplasirani tenisač iz Zelene skupine, dok će se u četvrtak za drugo mjesto boriti Fritz i Auger-Aliassime u međusobnom dvoboju.

Nadal je u prva dva nastupa u Torinu doživio poraze u dva seta od Amerikanca Taylora Fritza i Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea.

ATP Finale će i dalje ostati jedan od rijetkih turnira koji rekorderu sa 22. Grand Slam naslova nedostaju u impresivnoj teniskoj biografiji.

Nadalu u ovoj godini ostaje još jedan službeni meč, u četvrtak protiv Caspera Ruuda, polaznika Nadalove akademije, s kojim će u prosincu odigrati niz ekshibicijskih mečeva po Južnoj Americi, što će mu poslužiti kao svojevrsna priprema za sljedeću sezonu.

– Ne mislim da sam zaboravio igrati tenis ni kako mentalno biti dovoljno snažan. Moram samo ponovno doći do pozitivnih osjećaja, samopouzdanja i čvrstog karaktera koji mi je potreban da bih bio na razini na kojoj želim biti, rekao je Nadal nakon poraza od Auger-Aliassimea te dodao:

– Ne znam hoću li ikada više doći na tu razinu. No, nemam nikakve sumnje da sam za to spreman umrijeti.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?