Kako se vama sviđa ova “ljepotica”: Odeblji muškarac koji se pretvara da je žena pobijedio na lokalnom natjecanju Miss Amerike

Muškarac koji se pretvara da je žena pobijedio je na lokalnom američkom natjecanju ljepote. Brian Nguyen prvi je biološki muškarac koji je pobijedio na natjecanju za Miss Amerike nakon što je kući odnio titulu Miss Greater Derry 2023. u New Hampshireu. Prema web-stranici, Program stipendiranja Miss Greater Derry daje stipendije “mladim ženama” između 17 i 24 godine. Tijekom proglašenja, natjecateljice su pljeskale, no nije poznato jesu li to učinile zbog straha od društvenog ostracizma ili zbog iskrenog odobravanja najnovijih trendova u zemljama prvog svijeta.

Nguyen, inače pretio muškarac, proslavio je pobjedu objavom na Instagramu. “Zovem se Brian Nguyen, imam 19 godina i trenutačno sam brucoš na Nashua Community Collegeu na smjeru poslovno upravljanje”. “Nadam se da ću svoju diplomu iskoristiti za stvaranje održivih, etičkih i inkluzivnih proizvoda kao što su odjeća, kozmetika i nakit. Također se nadam da ću nastaviti razvijati svoju karijeru u industriji modela i društvenih medija.”

Transseksualac kupio organizaciju Miss Universe

Nguyen je kući odnio titulu netom nakon što je savezni žalbeni sud presudio da organizacija Miss Sjedinjenih Američkih Država LLC ne može biti prisiljena uključiti transrodne muškarce kao natjecatelje jer bi to spriječilo sposobnost organizacije da izrazi “idealnu viziju američke žene”. Odluka je donesena kao odgovor na tužbu koju je podnio Anita Green, muškarac koji je napravo tzv. “operaciju promjene spola”.

Vjerujem da je Miss SAD-a na pogrešnoj strani povijesti jer je odlučila aktivno diskriminirati transrodne osobe, ali put do stvaranja smislene promjene uvijek je bio dug i neravan”, rekao je Green. “Transrodne žene su žene. Moja poruka je uvijek bila dosljedna i moja poruka je sljedeća: svaka osoba ima ljepotu.”

Unatoč tome što nije prisiljena uključiti transrodne muškarce, organizacija Miss Amerike može ih dobrovoljno uključiti, što se dogodilo s Miss Greater Derry 2023., prenosi Daily Wire.

Ovo nije prvi put da transrodne osobe ulaze u svijet natjecanja ljepote. U listopadu je transrodna osoba s Tajlanda kupila organizaciju Miss Universe, dok je 2021. transrodni natjecatelj po imenu Kataluna Enriquez osvojio titulu Miss Silver State USA, piše Daily Wire, prenosi narod.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?