Grude su ove noći Vukovar i Herceg Bosna!

Davno je bio 18. 11. 1991. godine. Vrijeme prolazi. Ali heroji stoje ponosno, nesalomljivo!

Dvoje Heroja tada se zagrlilo, diglo hrvatski barjak. Postali su hrvatski simbol za sva vremena! Njihova imena su Herceg Bosna i Vukovar, piše grude.com.

Večeras su Grude, kao i te 1991. godine ponovno srce Herceg Bosne, glavni grad, ponosan i nesalomljiv! Vukovar je večeras ponosan i nesalomljiv! Vukovar nikad nije pao! Samo je na trenutak stao, da se digne poput Feniksa i bude putokaz današnjim naraštajima.

Večeras su u Parku hrvatskih velikana u Grudama zapaljene svijeće za Vukovar i Herceg Bosnu. Prve svijeće zapalili su grudski načelnik Ljubo Grizelj, predsjednica Općinskog vijeća Grude Franka Leko, predsjednik mladeži HDZ-a Grude Ivan Žulj, zatim brojni učenici iz grudskih škola kao i žitelji općine Grude.


Njemački vojnici iz Misije EUFOR-a također su nazočili događaju. Poklonili su se žrtvi i svim palim hrvatskim herojima iz Domovinskog rata.


Osim u Parku hrvatskih velikana, gdje je i Spomenik Herceg Bosni, svijeće su zapaljene i u ulici Blage Zadre, u svim mjesnim zajednicama općine Grude, ispred obiteljskih kuća…


Vodotoranj i HZ HB večeras svijetle ponosno!

Klikom na link pogledajte fotogaleriju: SJEĆANJE NA VUKOVAR I HERCEG BOSNU 1991. – 2022.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?