Stručni žiri izbora za najboljeg sportaša Bosne i Hercegovine skratio je listu kandidata

Taekwondoista Nedžad Husić, nogometaš Nemanja Bilbija i košarkaš Džanan Musa u najužoj su konkurenciji za nagradu za najboljeg sportaša Bosne i Hercegovine u 2022. godini.

Stručni žiri 22. jubilarnog Izbora za najboljeg sportaša BiH, manifestacije koju tradicionalno organiziraju “Nezavisne novine” i Radio-televizija BiH, na sjednici u Banjoj Luci skratio je danas liste nominiranih u svim kategorijama.

U najužoj konkurenciji za najbolju sportašicu su plivačica Lana Pudar, biciklistica Lejla Njemčević i odbojkašica Dajana Bošković.

Žiri je analizirao i skratio listu u kategoriji za najbolju momčad, a najbliža konkurencija je ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, Hrvatski športski klub Zrinjski i muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Laureat nagrade za najboljeg trenera bit će Stevan Ljubičić (odbojka), Goran Grahovac (plivanje) ili Sergej Jakirović (nogomet).

Kandidatkinje za najperspektivniju sportašicu BiH su Jana Đerić (kickboxing), Emina Sipović (karate), Dragana Matić (biciklizam), Marija Jokić (taekwondo), Emina Omanović (atletika), Tea Kovačević (tenis), Merjema Kišić (odbojka) . Za najperspektivnijeg sportistu u konkurenciji su Luka Pejić (karate), Anes Ćehajić (biciklizam), Emel Ljubuškić (biciklizam), Stefan Maksimović (rukomet) i Hamza Muharemović (atletika).

“Kao i prošle sjednice, i ovaj put smo bili na visini zadatka, poštujući sportske kriterije i rezultate koje su sportaši i ekipe postigli u ovoj sezoni. Nema sumnje da će i ovoga puta nagrade dobiti oni koji su kroz Njihov trud, zalaganje i rezultati, učinili su najviše Nikada nije lako donositi ovakve odluke, ali vjerujem da ćemo 23. prosinca, kada će biti službeno proglašenje, dobiti nove sportske heroje bosanskohercegovačkog sporta“, rekao je Nikola Nikić. , predsjednik žirija.

“Nezavisne novine” i Radiotelevizija BiH već 22. godinu zaredom organiziraju Izbor za najboljeg sportaša BiH, najrelevantniju manifestaciju ove vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku ima i Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Nagrade će se dodijeliti u ukupno 12 kategorija, a osim navedenih, tu su i nagrade za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fair play – sportski uzor, najbolja sportašica osoba s invaliditetom. , najbolja ekipa u sportu osoba s invaliditetom i Nagrada čitatelja.

Svečana manifestacija bit će održana 23. prosinca u hotelu “Holiday” u Sarajevu s početkom u 20 sati, uz direktan prijenos na BHT1 i www.nezavisne.com.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?