Zaustavljeni radovi na širokobriješkom kolektoru

Radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Širokom Brijegu privremeno su zaustavljeni, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Grada Širokoga Brijega.

Razlog tome je prestanak ugovor za centralni nadzor nad izvođenjem radova. Riječ je o nadzoru koji u sklopu WATSAN programa određuje Vlada FBiH. U ovome programu sudjeluje još 20-ak općina, a svi radovi su zaustavljeni do potpisivanja novog ugovora, rekli su nam iz Gradske uprave Širokoga Brijega.

Točan datum nastavka radova još se ne zna, piše jabuka.tv.

Prema informacijama koje posjedujemo, uskoro se očekuje potpisivanje i imenovanje novog nadzora od strane FBiH kako bi naš, ali i kapitalni projekti u ostalim općinama, mogli biti završeni, zaključuju iz Grada Širokoga Brijega u izjavi za portal Jabuka.tv.

Do sada je završeno je 87 % planiranih radova. Ostatak se odnosi na montažu opreme i završne radove.

Ukupna vrijednost projekta je 5.290.856,55 KM. Pored sredstava Fonda iz programa WATSAN 1.228.186 KM, financira se sredstvima Grada Širokog Brijega u iznosu od 121.953,96 KM, kreditnim sredstvima (EIB) u iznosu od 2.927.187,57 KM i grant sredstvima IPA 2018 u iznosu od 1.013.528,22 KM.

Kapacitet pročistača u prvoj fazi bit će 10.000 ES (ekvivalent stanovnika), dok će u drugoj fazi iznositi 15.000 ES. Izvođač radova je JVCA KTM-Brina d.o.o. Posušje u konzorciju s Biogest Internationala GmbH Dresden.

Iako je još puno ranije najavljeno da će kolektor biti pušten u rad do kraja ove godine, no radovi su stali već drugi put. Prvi put gradilište je bilo zatvoreno točno prije godinu dana zbog pogibije radnika, a sada zbog isteka ugovora za centralni nadzor za što je odgovorna Vlada FBiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?