Hercegovački okršaj u NBA-u: Zubac slavio protiv Bogdanovića

U izravnom okršaju momčadi Ivice Zupca i Bojana Bogdanovića pobijedili su LA Clippersi sa 96:91, ostvarivši sedmu pobjedu u nizu nad Detroit Pistonsima, dok je u igračkom duelu hrvatskih reprezentativaca bolji bio Bogdanović, najučinkovitiji igrač utakmice, piše pogled.ba.

Zubac je u redovima pobjednika također bio vrlo dobar, zabio je za 39:31 minutu igre devet koševa i ostvario 18 skokova, uz jednu asistenciju. S 18 skokova, od čega pet ofenzivnih,  izjednačio je rekord karijere, no imao je i pet izgubljenih lopti te za centra jako slab šut 3-8. 

Bogdanović je pak kod poražene momčadi, kojoj je ovo šesta poraz u nizu, ubacio 26 poena, uz tri skoka, tri dodavanja i dvije ukradene lopte i bio je najbolji strijelac utakmice.

Reggie Jackson ubacio je 23 koša, Marcus Morris stariji i Paul George dodali su po 16 za pobjedu Los Angeles Clippersa, koji su dočekali su povratak Kawhija Leonarda na teren.

Za Leonarda je ovo tek treća utakmica ove sezone i sinoć je postigao ​​šest poena. Peterostruki All-Star posljednji je put igrao 23. listopada. Propustio je posljednjih 12 utakmica zbog zaostale upale koljena nakon operacije ACL-a u srpnju 2021.

Kod vodstva Pistonsa 73:70 devet i pol minuta  prije kraja, Clippersi su vratili cijelu svoju početnu petorku s klupe. Zahvaljujući seriji od 13-4, Los Angeles je došao u vodstvo 83:77 nešto više od šest minuta prije kraja. Četiri minute do kraja Leonard je zabio polaganje kojim su Clippersi povećali prednost na 87:79 i nisu je ispustili do kraja.

U preostale dvije utakmice koje su sinoć odigrane Brooklyn Nets su sa 109:107 pobijedili Portland Trade Blazerse, a Sacramento je kod kuće upisao petu pobjedu zaredom nadigravši San Antonio Spurse sa 130:112.

Kevin Durant je predvodio Brooklyn ubacivši 35 koševa, dok je Royce O’Neal, koji je zabio koš za pobjedu sedam desetinki prije kraja, upisao “triple-double” s 11 poena, 11 skokova i 11 asistencija. Kod Blazersa, Damian Lillard je zabio 25 koševa, a Anfernee Simons 24.

U Sacramentu su De’Aaron Fox s 28 poena i Malik Monk s 26 osigurali pobjedu Kingsima nad Spursima, koji sada imaju devet poraza u deset utakmica.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?