Belgija izgubila od Egipta, uvjerljiva pobjeda Srbije

Belgijski nogometaši, protivnici Hrvatske u grupi Svjetskog prvenstva u Kataru, izgubili su u generalki u Kuvajtu od Egipta s 1-2.

Gol je za Belgijance polučio Openda (76), dok su za Egipćane zabili Mohamed (33) i Trezeguet (46), piše hrt.hr.

Pogreška Kevina De Bruynea i nadahnuto dodavanje Mohameda Salaha osigurali su golove Egiptu, koji je za dlaku propustio kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u ožujku. Mostafa Mohamed zabio je u 33. minuti nakon što je De Bruyne izgubio posjed neposredno izvan vlastitog šesnaesterca i doveo Egipat u vodstvo na poluvremenu.

To je udvostručeno odmah na početku drugog poluvremena kada je Salahovo pametno dodavanje uhvatilo na krivoj nozi statičnu obranu Belgije, a Mahmoud Trezeguet je lijevom nogom završio protunapad.

Lois Openda smanjio je 14 minuta do kraja, a namjestio ga je Yannick Carrasco, koji je četiri minute kasnije zamalo izjednačio.

Belgija, koja je druga na FIFA-inoj ljestvici i bila je polufinalist na prošlom Svjetskom prvenstvu, napravila je nekoliko promjena, ali je pokazala malo ritma i kohezije s kapetanom Edenom Hazardom koji je izgledao nespremno.

Branič Jan Vertonghen, koji je bio problem zbog ozljeda posljednjih tjedana, ušao je u posljednjih 20 minuta.

Utakmica u petak označila je kraj zagrijavanja prije Svjetskog prvenstva uoči nedjeljnog početka turnira, a Belgija se u srijedu sastaje s Kanadom u svojoj prvoj utakmici skupine F.

Istodobno, Srbija je u posljednjoj pripremnoj utakmici slavila kod Bahreina s 5-1. S dva pogotka briljirao je Dušan Tadić (8, 50), isti igrač je asistirao za pogodak Dušana Vlahovića u 51. minuti.

Na kraju susreta u strijelce su se upisali Filip Đuričić (87) i Luka Jović (90), a u 15. minuti Bahreinci su pogodili iz jedanaesterca, precizan je bio Jusuf Hilal.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?