Najava proslave blagdana sv. Kate u Ljubuškom

Humački fratri uputili su poziv vjernicima za sudjelovanje u programu proslave blagdana sv. Kate, zaštitnice crkve u Ljubuškom.

Poštovani župljani!

Dragi štovatelji sv. Kate!

Nalazimo se pred još jednom proslavom sv. Kate, zaštitnice crkve u Ljubuškom.. Ona koja je nadvladala sve poteškoće i život svoj predala Bogu, nije li poticaj i nama u ovim vremenima, kada pred nama stoje brojni izazovi, reklame, ponude, da ostanemo vjerni Bogu, da nam ništa ne bude važnije od Boga, da se ne stidimo Boga u životu, nego da ga svjedočimo svagdje ma gdje god bili.

Već davno netko je rekao da danas ili će biti kršćanskih svjedoka ili nas ne će biti. Stoga nije dovoljno samo moliti, održavati Božje zapovjedi, izvršavati kršćanske dužnosti, nego svagdanji život mora biti protkan vjerom.

I druga dimenzija koja nam se čini tako važnom jest strahopoštovanje. Boga se bojati i tražiti lice njegovo, kako veli starozavjetni psalmist. Potrebno je to danas kada ima puno bahatosti, psovke koja se ne smatra nečim teškim, svađe jednih s drugima. I tu nam danas puno govori i sv. Kata.

Zato su nam potrebne duhovne priprave da pojačamo molitvu, pobožnost, nadi i ljubavi. Stoga vas sve pozivamo da sve odložite i Bogu se posvetite po zagovoru sv. Kate djevice i mučenice. Na sve vas zazivamo, zagovorom sv. Kate, Božji blagoslov!

Vaši fratri

Za proslavu blagdana sv. Kate vjernici će se pripremati trodnevnicom od 22. do 24. studenoga. Kroz trodnevnicu molit će se krunica u 17.30 i slaviti sveta misa u 18 sati, piše Ljportal.com.

Na samu svetkovinu, 25. studenoga, fra Andrija Majić predvodit će sv. misu u 9 sati, a misno slavlje u 11 sati, kojem će prethoditi procesija, predslavit će fra Augustin Čordaš. Propovjednik na večernjoj sv. misi u 18 sati bit će Venancije Malić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?