Jakirović: Imam važeći ugovor sa Zrinjskim

Nogometaši Zrinjskog u nedjelju od 15:00 sati igraju posljednji službeni susret u 2022. godini protiv Borca u okviru 19. kolu Premijer lige BiH.

Ipak, navijače Zrinjskog opet je zabrinula vijest o eventualnom odlasku glavnog trenera Sergeja Jakirovića. Nakon medijskih napisa o tome da Rijeka želi trenera Zrinjskog, sve okupljene u press-salonu zanimalo je koliko je to realna opcija.

Moj status je takav da imam važeći ugovor sa Zrinjskim. Za sve ponude koje eventualno dođu obavim razgovor s klubom. Klub je upoznat sa svakom ponudom. Kad završi sezona, sjest ćemo i sve razmotriti kao što smo razmotrili i prije godinu dana. To je jedino što mogu reći. Fokusiran sam sada jedino na Borac. Ipak, svima nama je kompliment u klubu što se prati naš rad. Nije mala stvar što smo uspjeli dominantno osvojiti naslov, prvi smo na kraju polusezone, a u Europi nam je nedostajalo još 30 sekundi. Hoću li ostati, to u ovom trenutku ne mogu komentirati. Što god bude, bit će to u dogovoru s klubom, kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

To što je Jakirović govorio o svom statusu na klupi, inače, nije bilo prvo na rasporedu na konferenciji za medije, bilo je to tek četvrto pitanje prije onih o utakmici s Borcem. To pokazuje koliko je trener koncentriran na nedjelju, utakmica počinje u 15:00 sati.

Sigurno kako je želja pobijediti za kraj kalendarske godine, koja je stvarno bilo fantastična u svakom pogledu. Ovo je istinski derbi po svemu, po ljestvici i formi. U Novom Gradu su nas pobijedili i sada im želimo uzvratiti. Sigurno kako se Borac dolaskom kolege Marinovića stabilizirao i digao. Želimo anulirati njihove dobre strane, a pokazati naše dobre strane. Cilj su tri boda i da se od navijača u ovoj godini oprostimo s pobjedom, kazao je Jakirović.

U Zrinjskom se nadaju kako će na tom derbiju, prije svega, imati uvjete za igru. Uvjeti lako mogu biti slični onima na prvoj međusobnoj utakmici kada se Borac bolje snašao od Zrinjskog i pobijedio s 1:0, prenosi Jabuka.tv.

Sergej Jakirović je govorio kako njegovu momčad očekuje 49 dana stanke. Njegovi nogometaši u stanci će se morati odmoriti. Nakon toga će dobiti program za individualni rad.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?