HRejting o SP-u: Evo koga najviše podržavamo nakon Hrvatske

Čekamo prvi nastup hrvatske reprezentacije. Naravno da navijamo za Vatrene i njihov što bolji uspjeh. No, u sklopu HRejtinga – istraživanja na 1400 ispitanika, Dnevnik HTV-a doznao je komu ste naklonjeni – osim našoj nogometnoj vrsti!

Ni za jednu drugu – 36 posto. Zatim u skromnim postocima slijede – Njemačka, Brazil, Francuska, Španjolska, Engleska, Argentina, Nizozemska, Portugal, Belgija, Srbija i Italija. Gotovo trećinu ispitanika ili ne zanima nogomet ili se ne može odlučiti, piše hrt.hr.

Toliko ih smatra i da je nogomet najvažniji sport. Za njih malo manje od 17 posto djelomično je važniji od ostalih, a za 20 posto jednako je važan. U skromnim postocima manje je ili najmanje važan. Za popriličan broj ispitanika sport uopće nije bitan.

Svjetsko prvenstvo – sudeći prema HRejtingu – bit će gledano. Podjednak je postotak onih koji će pratiti baš sve utakmice u prijenosu. Dio njih, uz utakmice naše reprezentacije, odabrat će još poneke njima zanimljive. Njih gotovo 20 posto zanimaju samo nastupi Vatrenih – no, odlučit će se i za polufinale i finale. Bit će i onih koji će možda pogledati poneku utakmicu. 18 posto ispitanika događaji u Kataru ne zanimaju.

U jučer objavljenom dijelu nogometnog HRejtinga doznali smo i to da imamo deset posto najoptimističnijih koji su uvjereni da će Hrvatska biti svjetski prvak.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?