Poljičak: Čast je biti dio tima

Jedan od najboljih juniora svijeta i pobjednik ovogodišnjeg Wimbledona u juniorskoj konkurenciji Mili Poljičak dobio je poziv izbornika hrvatske muške teniske reprezentacije Vedrana Martića da se pridruži sastavu koji će sljedećeg tjedna u Malagi nastupiti na završnici Davis Cupa, piše hrt.hr.

Poljičak nije među petoricom igrača koje je Martić prijavio za nastup (to su Marin ČilićBorna ĆorićBorna GojoMate Pavić Nikola Mektić), no u svemu ostalom je punopravni član sastava.

– U subotu su, prvog dana, trenirali Borna i Borna, a ja sam radio kasnije s izbornikom Vedranom Martićem i pomoćnim trenerom Igorom Šarićem. Danas nam stiže Marin Čilić, pa ću trenirati s njim. Sve ide po planu da budemo spremni za srijedu, kaže 18-godišnji Poljičak.

Ovogodišnji osvajač Wimbledona u pojedinačnoj te French Opena u konkurenciji parova svakako je jedan od najvećih hrvatskih aduta za budućnost.

– Svakako je čast biti uopće dio tima i trenirati s momcima koji su vrhunski igrači. Dojmovi su jednaki kao i prije dva mjeseca u Bologni, ništa se nije promijenilo, rekao je.

U profesionalnoj konkurenciji Poljičak ove godine, među ostalim, ima plasman u pojedinačni finale ATP Challengera u Zagrebu, a među igračima parova je prije mjesec dana došao do za sada najboljeg plasmana, 269. mjesta.

– Naravno da se od svakoga da ponešto naučiti. To pomaže kasnije, ako budem igrao u Davis Cupu imat ću iskustvo od ranije i zato je dobra stvar biti tu, trenirati i biti dio ekipe, komentirao je o dodatnim pozitivnim stranama sudjelovanja u reprezentaciji.

Osim Marina Čilića, reprezentaciji se još trebaju pridružiti Mate Pavić i Nikola Mektić, finalisti ATP Tour Finala u Torinu, čiji se dolazak u Málagu očekuje u ponedjeljak. Tada će hrvatska ekipa biti u kompletnom sastavu, a četvrtfinalni okršaj protiv Španjolske je na rasporedu u srijedu 23. studenoga u 16 sati u dvorani José María Martín Carpena

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?