Crnogorke osvojile broncu nakon produžetaka

Rukometašice Crne Gore osvojile su brončanu medalju na Europskom prvenstvu, u Areni Stožice svladale su u ogledu za treće mjesto Francusku s 27-25 (22-22, 13-12) nakon produžetaka, javlja.hrt.hr.

Crnogorke su osvojile drugu europsku medalju u povijesti nakon što su 2012. bile europske prvakinje. Francuska je, pak, na posljednja dva prvenstva osvojila zlato (2018.) i srebro (2020.), ali bilancu bronci nije podebljala već je ostala na tri osvojene.

Francuskinje su bolje otvorile ogled (3-1 i 4-2), ali su vrlo brzo Crnogorke okrenule situaciju na parketu u svoju korist. Povele su te na odmor otišle uz minimalnu prednost od 13-12. U nastavku je Crna Gora stalno imala dva pogotka prednosti, a u 48. minuti je otišla i na plus od tri gola (20-17).

Tada je uslijedio dugi period u kojem Crna Gora nije mogla do pogotka, a Francuska je u 57. minuti povela 21-20. Ipak, minutu prije kraja Jauković je zabila za novo vodstvo Crne Gore (22-21), ali je Francuska u zadnjoj sekundi susreta izborila produžetke nakon što je Zaadi realizirala sedmerac. U produžecima su Crnogorke ipak bile bolje i stalno u rezultatskoj prednosti te su slavile s konačnih 27-25.

Za Crnu Goru su po šest golova postigle Radičević Jauković, dok je vratarka Batinović upisala 11 obrana. Ekipu Francuske su predvodile Nze Minko Granier s po četiri gola.

U nastavku nedjelje slijedi finalna utakmica dvije najuspješnije ekipe u povijesti europskih prvenstava, Norveške i Danske. Od 20.30 sati Norvežanke love svoj deveti europski naslov, a Dankinje četvrti naslov pobjednica.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?