Široki Brijeg domaćin prvog Međužupanijskog športsko-rekreativnog natjecanje osoba s invaliditetom

Udruga osoba s invaliditetom Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) organizira prvo Međužupanijsko športsko-rekreativno natjecanje za osobe s invaliditetom koje će biti održano 23. studenoga u Prvoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu.

U natjecanju, koje će početi u 12.30 sati, sudjelovat će članovi Športske sekcije za osobe s invaliditetom Široki Brijeg i članovi Osnovne škole s posebnim potrebama Mostar, piše pogled.ba.

Predsjednica Udruge osoba s invaliditetom ZHŽ-a Zora Mikulić kazala je kako će se sudionici natjecati u više disciplina, i to u trčanju, odbojci, košarkaškoj štafeti, trčanju u vrećama, nabacivanju kruga i vuči konopca.

-To su discipline koje su i sada aktualne i za njih izvodljive. Iz Mostara dolazi 10 natjecatelja, trener i roditelji kao pratnja. Spremno je i naših 20 natjecatelja, tri asistenta, trener, sudac i ostali. Nakon natjecanja slijedi dodjela medalja, zakuska i piće. Glavni cilj je uveseliti djecu, ove anđele koji su beskrajno iskreni i veseli –  kazala je Mikulić u razgovoru za Fenu.

Dodala je kako su se natjecanja pokazala uspješnim jer su se ostvarili ciljevi, pobudilo i aktiviralo zanimanje za sport i natjecateljski duh te uključilo još djece.

Po njezinim riječima, cilj ovog događaja je dati jednake šanse u izjednačavanju mogućnosti za osobe s invaliditetom, i to kroz šport, rekreaciju, inkluziju, integraciju i socijalizaciju, kako bi se podigla svijest svakog pojedinca u društvu.

Mikulić je kazala je kako je Udruga osoba s invaliditetom ZHŽ-a  pokrenula športsku sekciju, treninge za osobe s invaliditetom prije pet godina pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ-a.

– Do sada je natjecanje bilo županijsko, ali smo htjeli ovaj događaj dignuti na veću razinu i zbog toga smo organizirali prvo Međužupanijsko natjecanje. Prvo Županijsko natjecanje održano je 2019. godine u Posušju gdje su sudjelovale ekipe Gruda, Širokog Brijega  i Posušja. Tada smo svima dodijelili medalje jer se zaista svi bore od srca. U Grudama se održalo drugo natjecanje,  bile su iste ekipe i iste discipline, dok je treće održano prošle godine u Širokom Brijegu. Također, prošle godine održano je natjecanje i na Blidinju– posjetila je predsjednica Udruge Mikulić.

Inače, Udruga osoba s invaliditetom ZHŽ-a osnovana je u svibnju 2005. u Širokom Brijegu. Zadaća je Udruge okupiti sve osobe s invaliditetom, ustrojiti bazu podataka te zaštititi, zastupati i pomoći svim članovima u njihovim potrebama.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?