Šutalo: Presretan sam, prije četiri godine sam ovo gledao na televiziji

Hrvatska nogometna reprezentacija mogla bi imati jedan od najmlađih stoperskih parova na Svjetskom prvenstvu u Kataru ako se Zlatko Dalić odluči za Joška Gvardiola (20) i Josipa Šutala (22), piše hrt.hr.

Ne samo najmlađi, već i jedan od najneiskusnijih, gledajući broj njihovih nastupa u dresu Vatrenih. Gvardiol je do sada upisao 12, a Šutalo tek tri seniorska nastupa.

– Ovo mi je prvo svjetsko prvenstvo, presretan sam i ponosan što sam dio ove priče. Prije četiri godine sve sam ovo gledao na televiziji, a sada sam dio svega ovoga, kazao je Šutalo koji u ovoj godini doživio meteorski uspon.

– Sve se događalo brzo, nisam svjestan toga. Uvijek sam vjerovao u sebe, ali nisam vjerovao da će se sve dogoditi takvom brzinom. Dosta sam radio za ovo, puno je truda uloženo i mislim da sam zasluženo ovdje, dodao je stoper zagrebačkog Dinama.

Gvardiol i Šutalo su kao stoperski par debitirali u pobjedi protiv Danske, igrali su zajedno i ranije.

– Mi se znamo od ranije, igrali smo i u mlađim kategorijama. Dobro se slažemo i nadopunjavamo, međutim na izborniku je da odluči tko će igrati, dodao je Šutalo.

Za mlade igrače je normalno da u nogometnom odrastanju rade pogreške. Jednu takvu Šutalo je napravio u susretu protiv Danske.

– I neka je Josip pogriješio, tako će naučiti. Pogreška se mora istrpjeti. Ne gledam tko je najmlađi ili najstariji, već tko je najbolji, kazao je tada Dalić, dok je Šutalo iz Dohe poručio kako je iz te pogreške izašao jači.

– Svima se događaju pogreške, možda je to na mojoj poziciji izraženo ako se dogodi, ali iz svih tih pogrešaka sam izašao jači. Imao sam i tu ozljedu koja me malo poremetila na tom putu. No sada sam maksimalno spreman.

Naglasio je kako su očekivanja uoči turnira uvijek velika, ali i dodao kako nema smisla stvarati nikakav pritisak.

– Očekivanja su uvijek velika, letvica je postignuta visoko, ali ne želim stvarati nikakav pritisak. Idemo utakmicu po utakmicu i pokušati napraviti što bolji rezultat.

Prva utakmica donosi Maroko.

– Nismo ih još detaljno analizirali, još se privikavamo na sve. Bit će vremena za pravu analizu. Mislim da je prva utakmica iznimno važna kako bi zadržali pozitivu koja vlada oko nas, atmosfera je odlična, mislim da možemo napraviti veliki rezultat, ali idemo utakmicu po utakmicu, poručio je Josip Šutalo na kraju.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?